Adana Altın Koza Film Festivali başladı

 

 

Neşet KARADAĞ

 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 29. Uluslar arası Adana Altın Koza Film Festivali başladı.

 

Adana Altın Koza Film Festivali’nin başlamasıyla ilgili olarak Atatürk Parkı’nda tören düzenlendi. Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yönetim Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Sinema Programları Koordinatörü-Sinema Eleştirmeni Esin Küçüktepepınar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Güven Kıraç, Altın Koza Genel Müdürü-Festival Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Orhan, Festival Yürütme Kurulu Üyesi ve Festival Yönetmeni İsmail Timuçin ile çok sayıda sanatçı ve Adanalı vatandaşlar katıldı. Başkan Karalar ve sanatçı Samancılar Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

 

Başkan Karalar, sosyal medya hesabından tüm Adanalıları festivale davet etti. Başkan Karalar paylaşımında, “12 - 18 Eylül tarihleri arasında Seyhan Nehri üzerinde düzenleyeceğimiz ücretsiz film gösterimine, Esas 01 AVM, Atatürk Parkı,  ASKİ Atatürk Spor Salonu Park Alanı ve ABB Şehir Tiyatroları Sergi Salonu’nda düzenlenecek olan sergi, söyleşi ve film akademisi programlarımıza davetlisiniz. Tüm Adanalıları Atatürk Parkı ve Esas 01 AVM'de düzenlenecek olan film gösterimlerimize tüm sinemaseverleri bekliyoruz.” dedi.

 

Saat 20.00'de Merkez Park Amfi Tiyatro Salonu'nda festivalin açılışı yapılacak. Sunuculuğunu Yetkin Dikiciler'in yapacağı açılışta 'Orhan Kemal Emek Ödülleri' sanatçılar Suzan Kardeş, Zihni Göktay ve Zafer Ayden'e verilecek. Akşam, Çukurova Symphonic Project ve Zühal Olcay konser verecek. 

 

 



Diğer Fotoğraflar