Ertuğrul Işık Sarıçam’da ışık saçacak

 

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Adana Sarıçam halkı belki de tarihi fırsatlarından birini yakaladı… Kentin en önemli sorunlarından biri olan ‘iş bilmeyen yönetici’ sıkıntısını Sarıçam önümüzdeki yerel seçimlerde hiç yaşamayacağa benziyor. İlçenin en önemli siyasi figürlerinden Ertuğrul Işık, Sarıçam Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı…

 

Çukurova Üniversitesi’nin kampüsünü genişlemesi, bölgenin en güzel stadyumlarından birine ev sahipliği yapıyor olması, köprüleri, yeni yolları ve geniş bulvarları… Bundan 20 sene önce pek de kimsenin yolu düşmeyen Sarıçam bugün şehrin yıldızı en çok parlayan ilçeleri arasında belki de ilk sırada.

 

İşte bu değişim ve dönüşümde çok büyük emekleri olan isimlerden biri de Ertuğrul Işık… Işık’ın son görevi Sarıçam Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşleri Başkanlığı ancak öncesi de var…

 

Sarıçam için en doğru isim

 

Meslek hayatına belde belediyeciliğinden başlayan ve aradan geçen süre zarfından yerel yönetimin olduğu neredeyse her alanda bir şekilde görev icra eden bir isimden bahsediyoruz.

 

Belki de bu nedenle Ertuğrul Işık ismini duyanlar ‘en doğru aday’ diyor. Çünkü Adana’nın bugüne kadar ki en önemli sorunlarından birinin ‘belediyeciliği pek de bilmeyen tepeden inme yöneticiler’ olduğu sokakta sıkça konuşuluyor. Işık ise tam tersi şekilde belediyeciliğe en alttan başlayan ve çeyrek asırdan fazladır bu alanda görev üstlenen biri.

 

Bilge Lider Devlet Bahçeli’den tam destek

 

Geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden ve Sarıçam Belediyesi aday adaylığı için tam destek alan Ertuğrul Işık hiç vakit kaybetmeden kolları sıvadı.

 

Işık bu süreci “Bilge Liderimiz Sayın Bahçeli’nin desteği ve takdirleriyle Yeni Türk Yüzyılında ilçemize en yakışır şekilde hizmet etmek istiyorum.” cümleleriyle özetliyor.

 

Sarıçam halkının her sorununda onların yanındaydı

 

Belediyelerde genelde yetkili isimlerin sadece seçim döneminde boy göstermesi Türkiye’de sık rastlanan bir durumdur. Ancak Ertuğrul Işık bu noktada da çok farklı bir görev profilini ortaya koyan isimlerden.

 

Sarıçam Belediyesi’nde görevli olduğu süre boyunca ilçenin tüm sorunları için elini taşın altına koyan Işık’ın bu süreçteki en büyük destekçisi de Sarıçam halkının bizzat kendisi oldu. Vatandaşla çok sıkı bir diyalog süreci yürüten Işık, hemen her soruna hızla müdahale edip çözüm üretmesiyle öne çıktı.

 

Özellikle Covid ve Kahramanmaraş merkezli depremler gibi iki çok büyük sınavda da vatandaşla omuz omuza olan ve sahadan bir an olsun ayrılmayan Ertuğrul Işık, o süreçte halkın gönlündeki yerini daha da sağlamlaştırdı.

 

Ertuğrul Işık kimdir?

 

Ertuğrul Işık, yaklaşık 30 yıldır bu işin içinde olan ve ‘yerel yönetimler uzmanı, deneyimli bir belediyeci’ dendiğinde akla gelen ilk isimlerden.

 

Belde belediyesi ile başlayan yolculuğuna merkez ilçede devam eden, mevzuat dendiğinde parmakla gösterilen yöneticilerden olan Işık bu süreçte çok farklı alanlarda kişisel eğitim alan ve bu vesileyle kendi gelişimini de sürekli ileriye taşıyan biri.

 

1971 yılında Adana’da doğan Işık, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü mezunu.  1994’te kurulan Kürkçüler Belde Belediyesinde memuriyete başladı.

 

Belediyenin kurulmasında aktif görev aldıktan sonra 1994-1999 yılları arasında Fen İşleri Müdürü, 1999-2004 yılları arasında İmar Müdürü, 2004-2009 yılları arasında Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptı.

 

6360 Sayılı Kanun gereği kapatılan Kürkçüler Belediyesinden, Sarıçam Belediyesine geçerek göreve başladı. 2009 – 2010 yıllarında Fen İşleri Müdürlüğü, 2010 – 2014 arasında Satın Alma Müdürlüğü, 2014 – 2019 yıllarında Destek Hizmetleri Müdürlüğü görevini yürüttü.

 

Son olarak Sarıçam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevini yürüten Işık, evli ve iki çocuk babası.



Diğer Fotoğraflar