Esnaflar da kira indirimi bekliyor

 

 

Avukat Burak Şaşmaz, esnafların konut  kiralarında yüzde 25’e sabitlenen kira artış oranından kendilerinin de yararlanmak istediği yönünde çok soru sorduklarını ve acil düzenleme istediklerini söyledi.

 

Avukat Burak Şaşmaz, bilindiği üzere konut ve çatılı işyeri kiralarında artışa yönelik TÜFE oranın bir üst sınır olduğunu ancak son zamanlarda enflasyonda görülen yükselişin kira ücretlerinin de aşırı şekilde artmasına neden olduğunu ve geçici düzenlemeyle Temmuz ayı itibari ile artış oranının yüzde 25’i geçemeyeceği yönünde düzenleme yapıldığını vurguladı.

 

ESNAF ACİL DÜZENLEME İSTİYOR

 

Avukat Burak Şaşmaz, “Yapılan bu düzenleme kısmen de olsa kiraya verenlerin kiracılar aleyhine açmış olduğu tahliye davasını, kiracıların da kiraya veren aleyhine açmış olduğu kira tespit ve uyarlama davalarını azalttı. Ancak; bu düzenlemeden sadece konutta oturan kiracıların yararlandığı görüldüğünden esnafların da kira artışlarında 25 sınır talebinin olduğu ve buna ilişkin konutta olduğu gibi çatılı işyerleri içinde acil bir düzenleme istemektedirler” dedi.



Diğer Fotoğraflar