Göger’den Çetin’e tam destek

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Niyazi Göger, yerel seçimler öncesi Çukurova Belediye Başkanı ve İYİ Parti Çukurova adayı Soner Çetin’den yana net bir tavır koydu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Cihan Özkan ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte AESOB’yi ziyaret etti. Soner Çetin’e büyük ilgi gösteren AESOB Başkanı Niyazi Göger, esnaf odaları başkanlarının da katıldığı toplantıda, Soner Çetin’e destek vereceğini açıkladı ve diğer başkanlardan da aynı tavrı beklediğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI ESNAFA RAKİP OLMAMALI

“Belediye başkanımızı mahallemize ilçemize hizmet etsin diye seçiyoruz, karşımıza rakip olsun diye seçmiyoruz” ifadesini kullanan Niyazi Göger, Esnaf Odaları Birliği kongresi öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kendilerine karşı kapı kapı gezdiğini hatırlattı. Niyazi Göger, “O dönemde Soner Çetin başkanımda telefonla görüştüm. Bana ‘ben sivil toplum kuruluşlarına karışmam’ dedi. Seçimi kazandık iki gün sonra ‘hayırlı olsun’a geldi. Ben o zaman dedim ki ben AKP Parti’liyim kendisi Cumhuriyet Halk Parti’liydi. Ama yerel seçimlerde siyaset yoktur. Yerelde kişiye oy verilir. Genelde herkes partisine oy verir. Ayrıca listelere bakıyoruz Ali Batman’ı, Veli Andaç Durak’ı yazmış. Bizim üzerimize düşen Soner Çetin’e destek vermektir. Ben her yerde söylüyorum Soner Çetin’e destek vereceğim” dedi.

BANA KUMPAS KURDULAR OYUNU BOZDUM

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de “İnsan sözünün eri olmalı, ahde vefa duygusu gelişmiş olmadı. Ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında durdum. Kimseyi satmadım. Belediye başkanının görevi birlik başkanlarının seçimlerine karışmak, oda seçimlerine karışmak, dernek seçimlerine karışmak değildir. Belediye başkanı seçilen kişi kenti dizayn etme niyetinde olmamalı. Böyle davranınca esnaf odaları tavır koydu” şeklinde konuştu.