Güreşçilere 107 bin lira dağıtılacak

 

 

Adana'da organize edilen 537. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 26-28 Ağustos tarihleri arasında Kızıldağ Yaylası'nda yapılacak.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, organizasyonun Türkiye'nin en eski güreşlerinden biri olduğunu söyledi.

Güreşlerin, Cumhur İttifakı belediyelerinin katkılarıyla düzenleneceğini belirten Aslan, "Bu yıl 800 civarı güreşçi bekleniyor. En az 35 başpehlivan da katılacak. Bunlar milli güreşçilerimiz. Güreşimiz minikler, yıldızlar ve büyükler olarak 3 kategoride olacak. Başpehlivanlık ödülümüz 17 bin lira, toplam ödülümüz 107 bin lira olacak. İnşallah güzel bir organizasyon olur." dedi.

Karaisalı’da 3 gün sürecek Kızıldağ Karakucak Güreşleri etkinlikleri kapsamında 26 Ağustos Cuma günü saat 19.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla güreş şöleni start alacak. Saat 20.00’de Ömer Bulut ve Belen Gökçe, Umut Sülünoğlu. Uğur Önür ve Azerin güreşseverleri müziğe doyuracak. İkinci gün ise  Sami Deveci-Metin Şirinkaya- İnci Mercan vatandaşları müziğe doyururken, Turgay Başyayla da sahne alacak.

28 Ağustos Pazar günü sabah saat 08.30’da güreşçilerin tartıları yapılacak. Saat 10.00’de güreş müsabakaları başlayacak. Saat 15.00’de Kızıldağ Karakucak Güreş Ağalık seçimi yapılırken, saat 18.30’da şampiyon olan ve dereceye giren sporculara ödülleri taktim edilecek.

Başkan Sadettin Aslan’ın basın toplantısına Adana Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra Cumhur İttifakı’nın bazı belediye başkanları katıldı.



Diğer Fotoğraflar