Seyhan'da 'Gelecek' var

 

Gelecek Partisi'nin Seyhan İlçe Başkanlığı’nın 2.olağan kongresi Adana’daki Siyasi ve STK gibi önemli kuruluşlardan isimleri bir araya getirdi.

Seyhan Belediyesi Selman-ı Pak Kültür Merkezinde yoğun bir katılım ortamında gerçekleşen kongrede tek liste ile girilen seçimde mevcut Başkan Ömer Çıdık delegelerin oyları ile yeniden güven tazeleyerek Seyhan İlçe Başkanı oldu.

Başkan Çıdık, konuşmasına Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eşi Op.Dr.Sare Davutoğlu’nun huzurlarında tüm katılımcılara teşekkür ederek başladı. Çıdık, “Seyhan İlçemizde gezilmedik mahalle gidilmedik cadde ve sokak, ziyaret edilmedik esnaf, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na bir faninin bırakamayacağı makamları elinin tersi ile bırakan bizleri yeniden çınarımızla buluşturduğu için çok teşekkür ederim. Çınar hareketini ve bayrağı daha ileri taşıyacağız” dedi.

Adana İl Başkanı Volkan Akyüz de yaptığı konuşmada sözlerine Hz. Mevla’nın ‘’Üzülme! Çünkü yaradan umudu en çaresiz anlarda yollar. Unutma; Yağmurun en şiddetlisi en kara bulutlardan çıkar” sözleri ile başladı. Son yıllarda ülke ve millet olarak zor ve çok kara günlerden geçtiğimizi belirten Akyüz, şunları söyledi:

“Adaletin, ahlakın, özgürlüğün yok olduğu, yolsuzluğun, hukuksuzluğun ve yoksulluğun zirvede olduğu günler yaşıyoruz. İşte tamda 4 yıl önce bu günlerde Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş son Başbakanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu ve yol arkadaşları toprağa bir fidan diktiler, bu fidan büyüdü ve koskoca bir çınara dönüştü. Dalları Ardahan’dan Edirne’ye, Sinop’tan Adana’ya ulaştı ve milletimize umut oldu. İnşallah Aziz Milletimizin çınar ağacının gölgesinde huzur bulacağı günler de gelecektir. Bizlerin bu çınarın yaprakları olmasına vesile olan Genel Başkanıma ve yol arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”

 

“Adana, bir zamanlar bereketli toprakları olan, fabrika bacalarının tüttüğü ve sıcak insanların yaşadığı memleketti” diyen Akyüz sözlerine şöyle devam etti:

“Adana’mızda önce fabrikalarımız bir bir kapandı, sonra bereketli tarım alanlarımız beton yığınlarına dönüştürüldü. Değerli Adanalı hemşerilerim bizler gelecek kadroları olarak doğru yapılan her şeyin yanında yanlışın da her zaman karşısında duracağız. Liyakati ve ehliyeti esas alarak şehri eminler çıkaracağız ve Adana’mızı hakkettiği değere kavuşturup çocuklarımıza güzel yarınlar hazırlayacağız.”

 

 

 

Kongrede konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu da, Adana’ya çok sık geldiğini belirterek şunları söyledi:

 

“Son üç sene içinde değişik vesilelerle Adana’ya hep geldim ve çiftçilerimizden hep feryat işittim. Çukurova çiftçisi mutlu, memnun, huzurlu değilse Türkiye’de hiçbir çiftçi mutlu değildir. Hangi ürünü alırsanız alın bir önceki yıla göre enflasyonun çok gerisinde alım fiyatları verildi. Buğday 9 bin liraydı, 6 bin liraya zor alıcı buldu. Bir önceki yıl hasattan elde ettiğiniz gelir gübreye, mazota yetmez hale geldi. Çiftçi feryat ediyor. Çiftçiye 50 milyar TL civarında destek verenler, kur korumalı mevduat adı altında faizcilere son 2 sene içinde 700 milyar TL aktardılar.”

 

“HİÇBİR YAPI ORTAYA KONMADI”

 

Emeklilerin ve kiracıların sorunlarına değinen Davutoğlu, deprem bölgesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Deprem bölgesindeyiz ve şu anda Hatay İl Başkanımız, Gaziantep İl Başkanımız, Osmaniye İl Başkanımız burada. Adana’da depremden etkilenmiş illerimizden biri. Depremde vefat eden herkese rahmet diliyorum. Ama geride kalanlara gerçekten sahip çıkıldı mı? Bir kışa giriyoruz. Deprem sonrası ilk kışa. Ne barınak sorunu çözülmüş ne okul, eğitim sorunu çözülmüş, ne gıda sorunu çözülmüş. Deprem bölgesi yangın yeri. Söz verilen hiçbir inşaat tamamlanamadı. Hiçbir yapı ortaya konmadı” diye konuştu.

 



Diğer Fotoğraflar