Seyhan Rotary’den 29 Ekim hazırlığı

 

Adana Seyhan Rotary Kulübü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ilkokul ve ortaokul çocuklarıyla birlikte kutlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Tolga Akman, “24 Ekim Pazartesi günü saat 15.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Senfoni Orkestrası konser etkinliğimiz olacak. 600 kişilik salonda Çukurova Symhonic  Senfoni Orkestrası ve korosu ile Cumhuriyet Marşları, türküler, bazı klasik müzik eserleri söylenecek ve çalınacak. Sanatseverlere ve tüm dostlara çağrımız  ‘Bir bilet al 2 çocuğa ışık ol” dedi. 

 

 

 

Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Tolga Akman, etkinlik ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

"ROTAmız NOTAlar. Ulu Önder Atatürk’ten armağan olan, ülkemizde her yıl coşkuyla kutladığımız  29 EKİM Cumhuriyet Bayramımızı Adana’da daha geniş kitlelerle, özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki köy çocuklarımızla kutlamak üzere yola çıkılmış bir projedir. 

 

BELKİ BİR ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNACAĞIZ

 

Adana Seyhan Rotary kulübü ve eşleri olarak  ihtiyaç sahibi, merkeze uzak ve sanatsal etkinlikleri belki sadece televizyonda görerek öğrenmiş ya da hiç öğrenememiş, bazıları mevsimlik tarım işçisi olan ailelerin çocuklarına ulaşarak, onlara sanatı ve sanatçıyı sevdirmek, klasik müziği canlı dinletmek, doyasıya ve coşkuyla bir Cumhuriyet Bayramı yaşatmak için yola çıktık. Belki bir hayali gerçekleştireceğiz, belki de bir çocuğun hayatına dokunacağız. 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLAYACAK

 

Adana Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile çocukların salona ulaşımı ve güvenlikleri sağlanacak. 600 kişilik salonda Çukurova Symphonic Senfoni Orkestrası ve korosu ile Cumhuriyet Marşları, türküler, bazı klasik müzik eserleri söylenecek ve çalınacaktır. Ayrıca çocuklara enstrümanlar tanıtılarak bazıları sahneye davet edilerek orkestra şefliği görevi alacaklardır. Ellerinde Türk Bayrakları ile coşkuyla bir kutlama yapmaları için tüm hazırlıklar yapılmaktadır. 

 

BİR ÇOCUĞA IŞIK OLURKEN DİĞERİNE UMUT OLALIM 

 

Projemizin hedef kitlesine sanatla ve sanatçıyla daha önce hiç tanışmamış çocuklarımızı koyduk. Bunun dışında, bu organizasyondan elde edilecek geliri zihinsel engelli çocuklarımızın eğitimi için kullanmak, Adana’nın çeşitli hastanelerinde yatmakta olan Onkoloji ve Hematoloji hastası çocukların eğitimi ve kaliteli vakit geçirmeleri için tablet alımı için kullanmayı amaçlamaktayız. Konsere gelecek olan çocuklara ayrıca ihtiyaçları olduğunu öğrendiğimiz kışlık giysi desteği de kulübümüzce sağlanacaktır .HaydiBİR ÇOCUĞA IŞIK OLURKEN DİĞERİNE UMUT OLALIM."



Diğer Fotoğraflar