'Taşın altına bankalar da elini koymalı'

 

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, depremde zarar gören 11 il içerisinde Adana’nın da olduğunu ifade ederek, “Deprem bölgesinde çoğu insan işini, aşını kaybetti. Bankalar sadece iyi zamanda değil, sıkıntılı zamanda da iş hayatının, tacirin yanında olduğunu göstermelidir” dedi.

 

Adana Ticaret Borsası Mart Ayı Olağan Meclis toplantısının açılışında konuşan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, aylık değerlendirmede bulundu. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi üzerinden 1.5 ay geçtiğini, çok büyük acıların yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğini belirten Bilgiç, şunları söyledi:

“Allah böyle acıları düşmana bile göstermesin. Devlet, millet olarak el ele bu yaraları hep birlikte sarmak için büyük gayret gösteriyoruz. Biran evvel elbirliği ile toparlamak gerekmektedir. Bu toparlanmada bankalara da çok büyük görevler düşmektedir. Kredi Garanti Fonu (KGF) deprem bölgesindeki illerin kobiler için 5 milyon TL’lik kredinin tanımlandığını biliyoruz. Ama hiçbir kobinin bu dönemde bankaların bu fonu kullandırabildiğini duymadık. Üyelerimizden ve iş hayatından da bu noktada olumsuz geri bildirimler gelmektedir. Bu sıkıntılı süreci yaşarken bankalarda elini taşın altına koymalıdır.”

 



Diğer Fotoğraflar