Toprak canlanıyor

 

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yanan ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu, yangın ekiplerini ziyaret edip orman yangınlarına karşı uyarılarda bulundu. Yılmaz, “Dikilen fidanlar büyümeye başladı. Tohumlar çimleniyor. Yanan ormanlarımız yeniden yaşama dönüyor” dedi.

Orman Bölge Müdürü Yılmaz, Karaisalı İşletme Müdürlüğünün 2022 yılında devam eden ormancılık çalışmalarını yerinde inceledi. Akarca Deposunu ziyaret ederek üretilen emvalleri yerinde denetleyen Yılmaz, İşletme Müdürü Şükrü Mirik'ten yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Torunsolaklı Yangın İlk Müdahale Ekibini ziyaret eden Yılmaz, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen personel ile bir süre sohbet etti ve çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

İncelemelerine Pos Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında devam eden Bölge Müdürü Yılmaz; geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangınında zarar gören alanlarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarını kontrol etti.

Dikilen fidanların büyümeye başladığını, tohumların da çimlendiğini görmenin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Yılmaz, tüm personel ile çalışmaların yakından takip edildiğini belirtti.

Ardından Kozan Orman İşletme Müdürlüğü Musulu Yangın Ekibinde görevli Orman Kahramanlarını da ziyaret eden Bölge Müdürü Yılmaz, personelin talep ve isteklerini dinleyerek ekip ruhu ile başarılmayacak hiçbir işin olmadığını ifade etti.  Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde olması nedeniyle ekiplerin daha dikkatli olması hususunda uyarılarda bulanarak çalışmalarında kolaylıklar diledi.



Diğer Fotoğraflar