Kız Lizesi’nden 3 idarecinin uzaklaştırılmasına tepki

 

 

Eğitim İş Adana 2 No'lu Şube Başkanı Emin Erkan Şenol ve sendika üyeleri, Adana Kız Lisesi’nde görevli 3 idarecinin görevlerinden uzaklaştırılmalarına tepki gösterdi.

Adana Kız Lisesi önünde basın açıklaması yapan Şenol, okul pansiyonunda kalan öğrencilerin baskı altında tutuldukları, mevzuata uygun olmayan usulsüz uygulamaların olduğu bilgisi üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ile görüşerek yazılı müracaatta bulunduklarını ve mevzuata uygun olmayan konuların araştırılmasını talep ettiklerini söyledi.

        Yazılı müracaatlarından sonra okul idarecisi 3 sendika üyelerine yönelik okul müdürü tarafından mobbing uygulanmaya başlandığına dikkat çeken Şenol, “Bu 3 idareci arkadaşımız ve iş yeri temsilcimizle ilgili Fetövari taktiklerle isimsiz bir şikayet mektubu ve cd düzenlenerek, hukuksuz bir şekilde elde edildiğini düşündüğümüz mektup ve cd içindeki belgeler gerekçe gösterilerek üyelerimiz hakkında soruşturma açılmıştır. Sonrasında bu 3 idareci arkadaşımız okuldaki görevlerinden 07.11.2022 tarihinde apar topar uzaklaştırılmıştır.

      Eğer arkadaşlarımız soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırıldıysa hakkında inceleme yapılan pansiyon müdür yardımcısı ve okul müdürü neden hala görevinin başındadır?” diye sordu.

      Pansiyon işleyişiyle, sendika üyesi 3 idareci ve işyeri temsilcisi ile ilgili incelemeyi aynı müfettişlerin yürüttüğüne de dikkat çeken Şenol, şunları söyledi:

      “İncelemeyi yürüten müfettişlerin başından itibaren yanlı davrandıkları,  hakkaniyetli olmadıkları yönünde iddialar vardır.

       İncelemeyi yürüten müfettişlerin değiştirilmesini ve incelemenin Bakanlık Müfettişlerince yapılmasını 17.10.2022 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden talep etmemize rağmen talebimiz kabul görmemiştir. Aynı müfettişlerin incelemeyi yürütmeye devam ettikleri görülmektedir.

       Müfettişler sendikamızın bu talebinden sonra, “kendilerini şikayet ettiğimizi” dile getirerek yanlı davranmış ve sendika üyelerimizin ifadelerini alırken bu tavırlarını açıkça belli etmişlerdir. Ayrıca Eğitim Bir Sen’in ve AK Parti İlçe Yönetiminin, bahsi geçen sendikanın üyesi olan pansiyon müdür yardımcısı ve okul müdürüne bir şey olmaması için sürekli temaslarda bulundukları sendikamıza iletilen bilgiler arasındadır. 

       Bu incelemenin tarafsız yapılmadığı, siyasileştirildiği Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından da bilinmektedir.    

        Öğrenci ve öğretmen ifadelerinin inceleme usul ve esaslarına uygun alınmadığını düşünüyoruz. Öğrenci ve öğretmenler baskı altına alınarak ve yönlendirme yapılarak özgürce ifade vermeleri ve doğruların açığa çıkması engellenmiş olup, alınan ifadelerin kendi istedikleri şekilde tutanaklara geçirilmesini sağlamışlardır.

Okul müdürünün, yönetmeliklere uygun olmayan bir şekilde hareket ettiği, devleti zarara uğrattığı bilgileri tarafımıza iletilen bilgiler arasında bulunmaktadır. Bu iddiaların araştırılmasını istemeye devam edeceğiz ve takipçisi olacağız. Bütün bu usulsüz uygulama ve keyfi yönetim anlayışının üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz.

İncelemeye konu olan olaylardaki gerçeklerin ortaya çıkmaması, manipüle edilmesi, asıl suçların üzerini örtmek ve suç işleyenleri korumak için 3 idarecimizin görev yerlerinin değiştirildiğini düşünüyoruz. Görev yerleri değiştirilen idarecilerimiz öğrencileri tarafından sevilen, velilerin güvenini kazanmış saygı duyulan 3 idareci üyemize sahip çıkacağız.

Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Asıl suçlular, hata yapanlar görevlerinde kalırken, bunları tespit edenlerin sanki suçluymuş gibi okuldan gönderilmesi üyelerimize yönelik bir itibar suikastidir. Bu konunun peşini bırakmayacağız.”

 



Diğer Fotoğraflar