“Siyasi iktidar adaleti kendi isteğine göre şekillendiriyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adalet Bakanlığının 2024 yılına ait bütçe görüşmelerinin yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısına katıldı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplantıda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sunumunun ardından söz alarak, ilgili bakanlıkla ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Bakan Tunç’un, sunum konuşmasında ifade ettiği "Demokrasi ve hukukun üstünlüğü; kamu güvenliğinin, sosyal barışın, toplumsal ilerlemenin ve ekonomik büyümenin temel şartıdır. Aynı şekilde, hak ve özgürlüklerin yegâne güvencesinin de demokratik hukuk devleti olduğu kuşkusuzdur” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Bu söze katılmayan olmaz ama bu sözlere uygun bir adalet kavramından ülkemizde bugün söz edilebilir mi?” diye sordu.

ADALET DAYISI OLANA GÖRE Mİ ŞEKİLLENİYOR 

Vatandaş için iktidarın adaleti istediğine göre şekillendirdiği düşüncesinin artık genel kanıya dönüştüğünü anlatan Gürer, “Gücü olanın, arkası olanın ya da siyasi iktidarın istediği biçimde adaletin şekillendiği inancı derinleşmektedir. Hukukun tartışıldığı yerde ekonominin de düzelmesi, yabancı sermayenin de bu ülkeye gelmesi için yapılan çalışmaların da sonuç vermesi olası değildir. Hak, hukuk, adaletin olmadığı yerde sorunlar azalmaz, artar. Siyasi iktidarın bu bağlamda gittiği yol, yol değildir” şeklinde konuştu. 

ADALET NEDEN YAVAŞ İLERLİYOR?

Ülkemizde adaletin yavaş işleyişiyle ilgili eleştirilerde de bulunan Fethi Gürer, Yargıda hedef sürelerin çoğunlukla tutmadığını ve vatandaşın adalete ulaşımında sorun olduğu yönündeki gözlemlerinin kendilerine kadar ulaştığını vurguladı.

ÇALIŞANLARIN ÖZLÜK HAKLARI NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

Adalet Bakanlığı çalışanları ve infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve tüm adliye çalışanlarının ek katsayıyla düzenlemelerinin sağlanması yönündeki taleplerini de aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İnfaz koruma memurları ve adliye çalışanlarının durumları mutlaka iyileştirilmelidir. Zor şartlarda mahkûmlarla benzer koşullarda yaşayan infaz koruma memurlarına verilen sözler tutulmalıdır” önerisinde bulundu.