Haber
14 Haziran 2023 - Çarşamba 11:17
 
Hayvan haklarına ilişkin bir kitabı okuyup 15 gün içinde özetini hakimliğe sunacak
Asayiş Haberi

Et ve Süt Kurumu Adana Et Kombinası Müdürlüğü'nde kesimi yapılacak dananın kafasına cisim vurarak şiddet uyguladıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 2 kişi, sulh ceza hakimliğince 15 gün hayvan bakımevinde temizlik yapmaları şartıyla serbest bırakıldı.

Yenidoğan Mahallesi'ndeki Et Balık Kurumu kombinasında 25 Mayıs'ta kurum personeli M.A.T. ve İ.G'nin büyükbaş hayvana yaptıkları işkence görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Bu dehşet görüntüler üzerine gözaltına alınan 2 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Daha sonra, 2 kişi Asayiş Şubesi Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince, "Hayvana acımasızca ve zalimce muamele etmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimi, iki kişinin, 15 gün boyunca hayvan bakımevinde temizlik yapmaları ve "İslam Hukukunda Hayvan Hakları" adlı kitabı okuyup 25 sayfalık özetini 15 gün içerisinde mahkemeye sunmaları şartıyla serbest bırakılmaları kararlaştırıldı.

M.A.T. ve İ.G, ifadelerinde hayvanı huysuzlaşması üzerine sakinleştirmeye çalıştıklarını iddia etti. Et ve Süt Kurumu, sosyal medyaya yansıyan hayvana yönelik şiddet görüntüleriyle ilgili müfettiş görevlendirildiğini ve sorumluların işten el çektirildiğini duyurmuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ,
Yorumlar
Haber Yazılımı