3 kadının ölümüne 5 yıl 10 ay hapis
Haber
20 Temmuz 2023 - Perşembe 12:30
 
3 kadının ölümüne 5 yıl 10 ay hapis
Adana'da turunç toplayan kadınlara otomobili ile çarparak ölümlerine neden olan sürücü hakkında karar verildi
Asayiş Haberi
3 kadının ölümüne  5 yıl 10 ay hapis

 

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı'nda 29 Mart 2022’de orta refüjdeki ağaçlardan turunç toplayan Birsen Sonkur, Nilüfer Kanat ve Özler Büyükmazı'ya otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan sürücü M.K.A. hakkında karar verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bir süre önce yapılan karar duruşmasında "taksirle birden fazla kişinin ölüme neden olma" suçundan tutuklu yargılanan M.K.A. son savunmasında eski savunmalarını tekrarlayıp kaza nedeniyle pişman olduğunu söyledi. Kaza günü birlikte çalıştığı kız arkadaşını evine bıraktıktan sonra evine giderken önüne siyah bir otomobilin çıktığını belirten sanık, şöyle konuştu:"Bu sırada önümdeki başka bir araç da makas atınca direksiyon hakimiyetini kaybettim. Ben önce ağaca çarptığımı sandım. Araçtan indikten sonra kadınlara çarptığımı fark ettim. Pişmanım. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Keşke onların yerine ben ölseydim."

 

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Mahkeme heyeti, M.K.A.’yı önce 7 yıl hapis cezasına mahkum etti. Daha sonra, sabıkasız olması, yargılama sürecindeki pişmanlığı lehine takdir indirimi kabul edilerek cezası 5 yıl 10 ay hapis cezasına indirildi. Sanık sürücünün tutukluluk halinin devamı da karara bağlandı. Ölen kadınların yakınları sürücü sanığa verilen cezayı az bulup karara itiraz etti. Karar, Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nde inceleniyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 3, kadının, ölümüne, , 5, yıl, 10, ay, hapis,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
3 kadının ölümüne  5 yıl 10 ay hapis
3 kadının ölümüne  5 yıl 10 ay hapis
3 kadının ölümüne  5 yıl 10 ay hapis
3 kadının ölümüne  5 yıl 10 ay hapis
Yorumlar
Haber Yazılımı