55 milyon liralık projeler imzalandı
Haber
12 Haziran 2023 - Pazartesi 15:39
 
55 milyon liralık projeler imzalandı
Vali Elban, "İnşallah en kısa sürede projelerimiz tamamlanarak vatandaşlarımızın hayatına dokunacaktır." dedi
Ekonomi Haberi
55 milyon liralık projeler imzalandı

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde zarar gören illere yönelik hayata geçirdiği Bölgesel Kalkınma Odaklı Toparlanma Acil Eylem Programı çerçevesinde hazırlanan projelerin imza töreni,  Vali Dr. Süleyman Elban'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Elban; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 10 Milyon TL bütçeli Adana Bilim ve Sanat Akademisi Projesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile 25 Milyon TL bütçeli Depremden Zarar Gören İş Yerlerine Yönelik Çarşı Projesi, Sarıçam Belediyesi ile 10 Milyon TL bütçeli Sarıçam Kamp Karavan Tesisi ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile 10 Milyon TL bütçeli Anavarza Antik Kenti’nin Turizme Kazandırılması Projesi ile birlikte toplam 55 Milyon TL kaynağı içeren projeleri imzaladı.

Protokol töreninde kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Elban, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Projelerin kadim kentimize hayırlı uğurlu olması temennisinde de bulunan Vali Elban, "İnşallah en kısa sürede projelerimiz tamamlanarak vatandaşlarımızın hayatına dokunacaktır. Hepimizi derinden sarsan bir deprem felaketi yaşadık. Bu felaketin ardından tüm ülkece kenetlenerek depremin açtığı yaraları kapatmak için çaba gösterdik. Depremin ilk gününden beri Devletimiz de tüm imkanlarını vatandaşlarımız için seferber etti. Bugün imzaladığımız bu projeler de bu seferberlik ruhunun, depremin zararlarını silme çabasının bir göstergesidir." dedi.

Projelerin protokol imza törenine Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, Sarıçam Belediyesi Başkan Vekili Hacı Ali Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran ile proje ilgilileri katıldı.

Atılan imzaların ardından tören sona erdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 55, milyon, liralık, projeler, imzalandı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
55 milyon liralık projeler imzalandı
55 milyon liralık projeler imzalandı
55 milyon liralık projeler imzalandı
55 milyon liralık projeler imzalandı
Yorumlar
Haber Yazılımı