‘Adalet ise herkese adalet'
Haber
26 Mayıs 2023 - Cuma 16:12
 
‘Adalet ise herkese adalet'
Adil Yaşam Derneği Başkanı Çavuşoğlu, Millet İtifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programda af talebini tekrarladı
Yaşam Haberi
‘Adalet ise herkese adalet'

 

Adil Yaşam Derneği Başkanı M.Haluk Çavuşoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Babala TV isimli Youtube kanalındaki Mevzular Açık Mikrofon isimli programda af istedi.

“Ben 12 milyonun temsilcisi olarak, Adil Yaşam Derneği Başkanı olarak geldim” diyen Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, programda şu ifadeleri kullandı:

“ Adaletin adil olmasına ve adil işlemesine duyduğumuz ihtiyaç ortadadır. Adil yargılanma hakkı; hukukun varlık nedeni, yargılamanın gerçek amacı olan adalete ulaşmanın tek ve güvenilir yoludur.

Anayasa Mahkemesi açıklamasına göre

‘’Adil yargılama hak ihlali yüzde 77’’

Geçmiş dönemde fetö’cü hakim ,savcıların vermiş olduğu yanlış ve adil olmayan kararlar, sonrasında görevden alınmalar, daha sonra da yerlerine gelen genç ve tecrübesiz hakim savcıların kabul görmüş hatalı kararları ile suçsuz yere ve  veya orantısız cezalar ile mahkum edilmiş adli mahkum ve yakınları artık tükenmiş ve çaresizdir.

 Adalet ise herkese adalet 

10 milyon kişi yaşam hakkı, toplumsal barış ve Adalet istiyor. Geçmişin izlerinin temizlenmesi ,geleceğe umutla bakılması için Cumhuriyetimizin 100. Yılının gelmesi ile ADLİ MAHKUMLAR İÇİN EŞİT AF ilanı ile birlikte SİCİL AFFI’ da verilerek insanlar yeniden hayata döndürülmelidir.

Tamamı mahkum yakınlarından oluşan milyonları kapsayan Af İttifakı, seçim sonucunu belirleyecektir. Hükümete genel af çağrımızı yineleyerek ve haklı sebepler ile adli mahkumlar ve milyonlarca yakını, aileler adına arz ve talep ediyoruz.  “

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Adalet, ise, herkese, adalet',
Yorumlar
Haber Yazılımı