Adana’da 'Kadın' Sinerjisi
Haber
25 Haziran 2023 - Pazar 15:08
 
Adana’da 'Kadın' Sinerjisi
Kahvaltılı buluşmada, kadınlar tanışma ve bundan sonraki süreçte birlikte projeler hayata geçirme konusunda görüş alışverişinde bulundular.
Yaşam Haberi
Adana’da 'Kadın' Sinerjisi

Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan’ın girişimleriyle, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayiciler Platformu katılımcıları, Adana Olgunlaşma Enstitüsü ve Adana Kadın Kooperatifleri Birliği üyeleri bir araya gelerek sinerji oluşturdular.

 

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Seher Çoşkun ve Adana Kadın Kooperatifleri Birliği Başkanı Zeynep Kırılmış’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı buluşmada, kadınlar tanışma ve bundan sonraki süreçte birlikte projeler hayata geçirme konusunda görüş alışverişinde bulundular.

 

AOSB Kadın Sanayicileri Platformu kurucu katılımcılarından Ayça Çelik, Adana Hacı Sabancı OSB’de faaliyette olan Kadın Sanayicilerin bir araya gelerek güç birliği oluşturmasını sağlayan ve ilk defa 20 katılımcı ile 2016’da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bir araya geldiğini belirtti. Halihazırda 80’e yakın katılımcısı ile Kadın Sanayicilerin rekabet gücünü arttırmak, sürdürülebilir olmasını sağlamak, kadın çalışanların istihdamını arttırmak, gelecek nesillere daha güzel ve daha temiz bir dünya bırakabilmek amacıyla çalışmalara devam ettiklerini sözlerine ekledi. 

 

AOSB Kadın Sanayiciler Platformu katılımcılarının iki grup halinde misafir edildiği programda, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi Sergi Salonu ve Atölyeleri gezilerek, kadın kooperatiflerinin hünerli ellerinden çıkan tekstilden, gıdaya ve dekorasyona kadar farklı alanlarda üretilen çok sayıda ürün ile ilgili bilgi akışı sağlandı. Tepebağ ve Büyük Saat gezisinin ardından, Adana Kadın Kooperatifleri Birliği’nde kahve ikramı ve Ulucami Külliyesi Sergi ve Satış Mağazası gezildi. 

 

Oldukça verimli geçen buluşmada, kadınlar bu tür birliktelikleri tekrarlamayı, Adana için faydalı projelerde hep birlikte çalışma konusunda fikir birliğine vardılar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana’da, 'Kadın', Sinerjisi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Adana’da 'Kadın' Sinerjisi
Adana’da 'Kadın' Sinerjisi
Adana’da 'Kadın' Sinerjisi
Adana’da 'Kadın' Sinerjisi
Adana’da 'Kadın' Sinerjisi
Adana’da 'Kadın' Sinerjisi
Yorumlar
Haber Yazılımı