Adana'da lezzet coşkusu
Haber
08 Ekim 2022 - Cumartesi 22:38
 
Adana'da lezzet coşkusu
Festivalin kortej yürüyüşü yapıldı, mangal ateşi yakıldı
Kültür Haberi
Adana'da lezzet coşkusu

 

Adana'da Uluslararası Lezzet Festivali coşkusu yaşanıyor.Merkez Park'ta düzenlenen festivalin kortej yürüyüşüne Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, bazı milletvekilleri, şefler ve diğer davetliler katıldı.

Kortej yürüyüşüyle tören alanına geçen Kasapoğlu, yaptığı konuşmada, Adana'nın, bereketli topraklarıyla, sanayisiyle, üretimiyle, gençleriyle, sporcularıyla özel bir şehir olduğunu söyledi. 

Adana mutfağının sadece kebapla değil, yüzlerce lezzetiyle bereket dolu olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Bu festival bu emaneti yarınlara taşıma vesilesi. 6'ncısı düzenleniyor hem de uluslararası. Başta Adana Valiliğimiz olmak üzere bu güzel festivalde emeği, çabası olan, katkı sağlayan tüm paydaşlarımızı da gönülden tebrik ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Tabii Adana medeniyetlerin buluşma noktası. Medeniyetleri, kültürleri buluşturduğu gibi aynı zamanda Adana, mutfakları da bir araya getirmiş. Tabii ki bu birikim çok güçlü bir birikim. Elbette diğer illerle, bölgelerle rekabet var. Biz rekabetten kalitenin doğduğuna inanıyoruz. Sporun bunun en güzel örneğidir, yeter ki dostluk, kardeşlik olsun. Araya hiçbir fitne girmesin, rekabet kalite demektir daha güzele, iyiye ulaşmak demektir." dedi.

 

Vali Süleyman Elban da festivali içerik olarak her yıl bir öncekinden daha kapsamlı şekilde gerçekleştirmeye gayret gösterdiklerini dile getirdi. Elban, şunları söyledi:

"Niye Adana'da lezzet festivali başarılı oluyor ya da niye çok ilgi görüyor? Çünkü bu mutfak çok kadim, güçlü bir mutfak. Hem yüzyıllardan beri birçok coğrafyadan gelen kültürlerle birlikte onların mutfak kültürü de burada yoğunlaşmış ve Adana mutfağını meydana getirmiş. Yine yüce Allah bu coğrafyaya o kadar çok şey nasip etmiş ki sıfırdan 3 bin 200 metreye kadar birçok ürüne yani step ürününden tutun da tropik ürünlere kadar birçok ürüne sahip. Bunların en az 400 üzerinde adedi ise endemik bitki türünde. Bu kadar zengin mutfağı destekleyen de böyle bir coğrafyası ve böyle bir bitki örtüsü, tarım ürünü, ürün çeşitliliği var. Dolayısıyla mutfağı güçlü, tarımı güçlü, ürünler güçlü ama her şeyden önce insanı sıcak, insanı samimi, insanı misafirperver, bütün bunlar bir araya gelince bu şehirde lezzet festivali hakkıyla oluyor."

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da kentin bir dönem durağanlaştığını, geri gittiğini, son 3-5 yıldır atağa kalktığını, Adana'nın şu anda sineması, sanatı, kültürü, turizmi ve lezzetleriyle konuşulduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından topluca mangal ateşi yakıldı. Ardından Kasapoğlu, bir şefle taş kadayıfı yapıp katılımcılara ikram etti.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana'da, lezzet, coşkusu,
Haber Videosu
Video bulunamadı.
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Adana'da lezzet coşkusu
Yorumlar
Haber Yazılımı