Başkan Uludağ halka tatlı yaptı
Haber
11 Ekim 2022 - Salı 12:10
 
Başkan Uludağ halka tatlı yaptı
Adana Lezzet Festivalinin en renkli standı Sarıçam oldu
Kültür Haberi
Başkan Uludağ halka tatlı yaptı

 

Adana'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivalinin en renkli standı Sarıçam Belediyesi’nin açtığı stant oldu. Ziyaretçilerin akınına uğrayan stant, ikramları ile vatandaştan takdir topladı.

 

Adana'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, adeta gastronomi şölenine dönüştü. 667 bin 400 kişinin katıldığı festivalde, Kente özgü toplam, 140 çeşit yemek tanıtıldı, 261 bin 500 kilogram et, 196 bin 800 litre şalgam tüketildi.

 

Türkiye'nin en büyük lezzet festivali olma özelliği taşıyan etkinliğin en gözde stantlarından biri ise Sarıçam Belediyesi’nin standı oldu. Festival süresince, Sarıçam İlçesinde yetişen nar başta olmak üzere, kabak tatlısı, turunç reçeli, halka tatlı, sıkma, gözleme, soğuk sıcak ikramında bulunulan stant, en çok ziyaret edilen yerlerden biri oldu.

 

Festival süresince adeta alana çıkarma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ziyaretçilere kendi elleri ile döktüğü tatlı ikramında bulundu, misafirleri ile yakından ilgilendi.

 

“FESTİVALİMİZ KENTİMİZE YAKIŞAN ŞEKİLDE SONA ERDİ”

Lezzet denilince akla ilk gelen gastronomi şehirlerinden birinin Adana olduğunun altını çizen Başkan Uludağ, festivalin kente yakışan bir şekilde sona erdiğini belirtti.

 

Kentin tanıtılması, ekonomik getirisi ve Adana mutfağının Dünya’ya tanıtılması noktasında gelinen süreci değerlendiren Başkan Uludağ, Türkiye'nin damak tadı en yüksek festivalinin Adana’da gerçekleştirilmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Kentin imajı, sosyal ve ekonomik anlamda çok ciddi katkıları bulunan festivalin her anlamda faydalı bir organizasyon olduğunun altını çizen Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bu yıl 6'ncısını düzenlediğimiz Uluslararası Adana Lezzet Festivali, kentimize yakışan güzelliklerle sona erdi. Adana başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından yüz binlerce vatandaşımız, festival alanındaki lezzet duraklarında kentimize özgü lezzetleri tattı. Her geçen yıl ziyaretçi sayısının arttığı, kentin ekonomisi, bilinirlik ve markalaşması yolunda çok ciddi katkıları olan bir festivalde emeği geçen herkesi kutluyorum. Baştan bu yana destek verdiğimiz bu festivalde vatandaşımız, Sarıçam Belediyemiz standına yoğun ilgi gösterdi, rağbet etti. Onların bu ziyaretinde bizlerle olması, standımızdan memnun ayrılmaları bizler için de ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Bir kez daha başta Adana Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban olmak üzere, festival için emek harcayan gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum.”  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Uludağ, halka, tatlı, yaptı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Başkan Uludağ halka tatlı yaptı
Başkan Uludağ halka tatlı yaptı
Başkan Uludağ halka tatlı yaptı
Başkan Uludağ halka tatlı yaptı
Başkan Uludağ halka tatlı yaptı
Başkan Uludağ halka tatlı yaptı
Yorumlar
Haber Yazılımı