'Çocuklar umdumuzdur'
Haber
23 Nisan 2023 - Pazar 20:23
 
'Çocuklar umdumuzdur'
CHP Milletvekili Bulut, "Demokrasinin üstün olduğu bir anlayışı yeniden hakim kılacağız." dedi
Çocuk Haberi
'Çocuklar umdumuzdur'

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde millet iradesinin kararlılığıyla kurulan yüce Meclisimizin 103. kuruluş yıl dönümünün gururunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

“Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan; ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliğin en son ferdin kadar ulusun olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir.” Diyen Milletvekili Bulut mesajında şunları söyledi:

“Gazi Meclisimiz, Atatürk’ün liderliğinde uçurumun kıyısında olan bir ülkenin kurtuluş savaşını alnının akıyla yürütmüş, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. O gün atılan tohum bugün asırlık bir çınara dönmüştür.

Atatürk, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden 23 Nisan’ı, milli egemenliğini sonsuza kadar koruyacak, yüceltecek geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan etmiştir.Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken çocuklarımız umudumuz, umudumuz geleceğimizdir.

23 Nisan’ın 1920’nin ruhunu oluşturan ulusal egemenliğin ve millerin iradesinin yok sayıldığı, TBMM’nin işlevsizleştirildiği bugünlerde demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyete her zaman sahip çıkacağız.

15 Mayıs’ta TBMM’nin ilk günkü ruhunu tekrar ayağa kaldıracağız. Tek adam yönetiminden milletin iradesinin kayıtsız şartsız hakim olduğu, demokrasinin üstün olduğu bir anlayışı yeniden hakim kılacağız.

Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Ulusal egemenliğin hâkim olduğu, tüm çocukların özgürce çocukluklarını yaşadığı bir ülke ve dünya dileğiyle, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Çocuklar, umdumuzdur',
Yorumlar
Haber Yazılımı