Dr. Gökhan Gündoğdu Hava İstasyonu hizmette
Haber
12 Haziran 2022 - Pazar 13:16
 
Dr. Gökhan Gündoğdu Hava İstasyonu hizmette
Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu, “İstasyonumuz ile tüm Adana’mızın Meteoroloji ve Hava Kalitesini ölçme imkanı bulunmaktadır” dedi
Teknoloji Haberi
Dr. Gökhan Gündoğdu Hava İstasyonu hizmette

 

Gündoğdu Vakfı bünyesinde bulunan Adana Gündoğdu Koleji, Akdeniz Bölgesinde “Meteoroloji İstasyonu” kullanan tek okul olarak ‘Dr. Gökhan Gündoğdu Hava İstasyonunu’ bölgemizin hizmetine açtı. Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu, “İstasyonumuz ile tüm Adana’mızın Meteoroloji ve Hava Kalitesini ölçme imkanı bulunmaktadır” dedi.

 

NELERİ TAKİP EDECEK

 

‘Dr. Gökhan Gündoğdu Hava İstasyonunu’ sayesinde Hava kalitesi, Barometrik Basınç, İç ve Dış Sıcaklık, İç ve Dış Nem, Rüzgar Hızı ve Yönü, Hissedilen Sıcaklık, Yağış, Çiy Noktası, UV, Güneş Radyasyon, Evapotranspirasyon (ET), Hava Tahmini ölçümleri anlık olarak takip edilebilinecek. 

 

NEREDEN TAKİP EDİLECEK

Gündoğdu Vakfı, İstasyonun kullanımı hakkında, “Vantage Pro 2 Plus, parametrelerin ölçümlerini yapar, bu ölçümleri istasyonla birlikte gelen konsoldan izleyebiliriz. İsteyen herkes Weatherlink uygulamasından “Dr. Gökhan Gündoğdu” hava istasyonunu takip edebilir. Davis Vantage Pro2 Plus, güneş enerjisiyle çalışan entegre sensör paketine sahip profesyonel kablosuz hava durumu istasyonu. Okulumuz bünyesinde bulunan bu cihaz sayesinde artık Tüm Adana’mızın Meteoroloji ve Hava Kalitesini ölçme imkanı bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

DR. GÖKHAN GÜNDOĞDU: 

BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN

 

Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu İstasyon hakkında, “Tüm sensörler güneş panelinden sağlanan enerji ile çalışmaktadır. Sistem ayrıca kapalı havalarda ve geceleri sistem içerisindeki lityum pilden sağlanan enerji ile çalışmaktadır. Sensörlerin tamamı dış ortama dayanıklı yapı içerisine yerleştirilmiştir. Konsol üzerinde, parametrelerdeki değişimlere göre hava durumu tahminleri görülebilir ve arzu edildiği takdirde bilgisayar ekranına da tüm bu bilgiler aktarılabilmektedir. Her 2,5 saniyede bir gerçek zamanlı güncellemeler alabiliyoruz. İstasyonumuz bölgemize hayırlı olsun. Emeği geçen ekip arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” açıklamasında bulundu.

 

AKILLI TARIM DERSİNDE KULLANILIYOR

 

Dr. Gökhan Gündoğdu, “Ayrıca, akıllı tarım dersinde kullandığımız istasyonumuzda, güneşin solar seviyesini ölçebiliyoruz, nem oranını ve yağış miktarını ölçebiliyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dr., Gökhan, Gündoğdu, Hava, İstasyonu, hizmette, ,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Dr. Gökhan Gündoğdu Hava İstasyonu hizmette
Dr. Gökhan Gündoğdu Hava İstasyonu hizmette
Dr. Gökhan Gündoğdu Hava İstasyonu hizmette
Yorumlar
Haber Yazılımı