Genç şefler yarıştı
Haber
08 Ekim 2022 - Cumartesi 23:04
 
Genç şefler yarıştı
Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde "Mutfağın Perde Arkası" paneli düzenlendi
Kültür Haberi
Genç şefler yarıştı

"Genç şefler" Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde yarıştı

 

Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında düzenlenen "Genç Şefler" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Festivalde, "Mutfağın Perde Arkası" paneli düzenlendi.

Merkez Park'ta gerçekleştirilen festivalde, "Genç Şefler" 3 dalda kıyasıya yarıştı. Yarışmaya katılan 10 ekip, hazırladıkları 30 yemek ile jürinin karşısına çıktı.

"Üniversiteli Genç Şefler 1. Yarışma Bireysel"i Korkut Ata Üniversitesi öğrencisi Serpil Beytut, "Üniversiteli Genç Şefler 2. Yarışma Bireysel"i Kayseri Üniversitesi öğrencisi Merve Işık, "Üniversiteli Genç Şefler Ekip" yarışmasını Artuklu Üniversitesi öğrencileri Eda Nur Çiçek, Mehmet Salih Keser ve Zilan Şahin birinci olarak tamamladı.

Yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Festival kapsamında "Liseli Genç Şefler Bireysel" ve "Liseli Genç Şefler Ekip" yarışmaları düzenlenecek.

Bu arada,Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şubesi Başkanı Biral Serttaş, Güvenilir Ürün Platformu tarafından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen panelde konuştu. Mutfağın arkasında çok büyük bir emeğin yer aldığını belirten Serttaş, "Çocuklarımızın kullandıkları her ürünün hangi emeklerle üretildiğini bilmeleri gerekir. Böylece çocuklarımız, hem ürünün hem de emeğin kıymetini bilirler. Bunu bir proje kapsamında buluştuğumuz öğrencilerle de paylaşıyoruz. Restoranımıza gelen öğrenciler Adana kebabının hangi aşamalardan geçerek hazırlandığını öğreniyorlar." dedi.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Genç, şefler, yarıştı,
Yorumlar
Haber Yazılımı