‘Gündem artık ekonomi olmalı’
Haber
29 Mayıs 2023 - Pazartesi 17:17
 
‘Gündem artık ekonomi olmalı’
Çukurova GİAD Başkanı Sakarya’dan tebrik ve değerlendirme
Ekonomi Haberi
‘Gündem artık ekonomi olmalı’

 

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 28 Mayıs’ta yapılan 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte seçim sürecinin tamamlandığını, ülke gündeminin ekonomi öncelikli şekillenmesi gerektiğini söyledi.

Seçim sonucunu değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye’nin yeni yüzyılı için ülkenin temel sorunlarına odaklanmak gerektiğine dikkat çeken Başkan Sakarya, “Seçim sonuçları ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Halkımızın iradesiyle yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyoruz. İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte tamamlanan seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bundan sonraki süreç artık ülkemizin temel sorunlarına odaklanma, eğilme, bu sorunların çözümüne yönelik programlar, projeler sürecidir. Ekonomi birinci öncelik olarak ele alınmalıdır. Seçim gündemi artık sona ermiştir. Şimdi gündemimiz ekonomi olmalıdır, ekonomiye odaklanılmalıdır” dedi. Halkın hassasiyetlerine de dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi:

 

“Seçim süreci Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sığınmacılar, mültecilerle ilgili hassasiyetlerini de bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sığınmacılarla ilgili hassasiyet aşikardır. Bu konu üzerine ivedilikle gidilmesi gerekmektedir. Ülkemizin bulunduğu coğrafyada, Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi uluslararası arenadaki arabuluculuk konumu da aynı şekilde devam etmelidir. Komşularımızla ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik girişimler artırılarak sürdürülmelidir. Ülkemizin istikrarlı şekilde, ekonomik kalkınması için daha fazla yatırıma, ihracata, katma değer üretmeye ihtiyacı bulunmaktadır. Milli ve yerli imalatlarımız, İHA, SİHA gibi teknolojik yatırımların geliştirilmesi, artırılması, yaygın hale getirilmesi, bu yatırımların çok daha fazla desteklenerek ülkemiz için çok önemli bir hamle haline getirilmesi önemlidir. Daha çok yatırım, istihdam ve üretimin de önünü açmaya yönelik finansmana erişim kolaylığı, enflasyonla kur makası ve enflasyonla faiz dengelerinin sağlanması da iş dünyasının beklentileri arasındadır.” 

 

LİMAN VE BAKAN TALEBİ

Yumurtalık’taki liman projesi ile Adanalı bakan isteğini yenileyen Sakarya, “İktidarıyla muhalefetiyle yeni dönemde oluşan siyasi yapı, artık elbirliğiyle hareket etmeli, Yumurtalık’ta planlanan liman yatırımının bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalıdır.  Bu yatırım Adana için elzemdir, ülkemizin de çok büyük menfaatinedir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oluşturacağı kabinede Adanalı bakan görmek istediğimizi de dile getiriyor, seçimin bir kez daha ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Gündem, artık, ekonomi, olmalı’,
Yorumlar
Haber Yazılımı