Karataş bu kış doğalgaz konforuyla ısınacak
Haber
22 Ağustos 2023 - Salı 16:13
 
Karataş bu kış doğalgaz konforuyla ısınacak
Aksa Çukurova Doğalgaz Adana Bölge Müdürü Halit Demir, "Karataş Belediyemiz ile birlikte çok hızlı bir şekilde koordine olarak yerini belirlediğimiz istasyonumuzun yapım ihalesini tamamladık." dedi
Teknoloji Haberi
Karataş bu kış doğalgaz konforuyla ısınacak

 

Adana’da altyapı çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Aksa Çukurova Doğalgaz, merkez ilçeler Çukurova, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir’in yanı sıra Ceyhan, İmamoğlu, Karaisalı, Kozan‎, Pozantı ve ‎Yumurtalık‎ ilçelerinde sürdürdüğü genişleme çalışmalarından sonra 14,7 milyon TL yatırımla Karataş ilçesine bu kış doğal gaz arzı sağlamak için çalışmalara başladı.

40 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla 5 milyona yakın abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, lisans bölgeleri arasında yer alan Adana’da ekonomik, çevreci ve konforlu enerji kaynağı doğal gazın kullanımını yaygınlaştırmak için faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. İl genelinde merkez ilçeler dahil toplam 10 ilçede 247 bin 085 abonenin doğal gaz konforunu yaşadığı Aksa Çukurova Doğalgaz’a bağlı Adana’da bu kış Karataş, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke ve Aladağ ilçeleri doğal gaz konforuyla ısınacak, Adana’da doğal gazsız ilçe kalmayacak. Karataş ilçesinde gerçekleştirilecek 14,7 milyon TL yatırımla inşa edilecek 12 kilometrelik şebeke altyapısıyla bölgede yıl sonuna kadar 1.825 adet konuta ulaşılması hedefleniyor.

Karataş ilçesine 14,7 milyon TL’lik doğal gaz yatırımı

Aksa Çukurova Doğalgaz olarak vatandaşlara doğa dostu ve temiz yakıt doğal gazı ulaştırmak için sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Aksa Çukurova Doğalgaz Adana Bölge Müdürü Halit Demir, şöyle konuştu:

“2023 Şubat ayı itibarıyla lisans alanımıza dahil olan Karataş ilçemizde 14,7 milyon TL tutarındaki yatırımımızla çalışmalarımıza başlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm bu süreçte Karataş Belediyemiz ile birlikte çok hızlı bir şekilde koordine olarak yerini belirlediğimiz istasyonumuzun yapım ihalesini tamamladık. Önümüzdeki günlerde istasyon yapım sürecine başlamış olacağız. Kemaliye Mahallesi’nde başlayan altyapı çalışmalarımızı, toplamda 12 kilometre polietilen ana hat şebeke altyapısı ve bina bağlantı hatları montajı ile Karataş ilçemize ulaştırarak kış aylarında Karataşlı vatandaşlarımızı doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Faaliyetlerimiz neticesinde ise önümüzdeki kış itibarıyla ilçemizde 1.825 adet konuta erişeceğiz” 

Aksa Doğalgaz Hakkında

Faaliyet alanında yer alan 27 il, 260 ilçe ve beldede yaklaşık 16,6 milyon nüfusa, 6,2 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunmaktadır. Yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Karataş, bu, kış, doğalgaz, konforuyla, ısınacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı