'MTSO Meslek Komitelerini Sahada Görmek İstiyoruz'
Haber
17 Temmuz 2023 - Pazartesi 17:09
 
'MTSO Meslek Komitelerini Sahada Görmek İstiyoruz'
Mersinli sanayici Teknopars Makina Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kuren, "Mesleki gruplarımızın başarısı Mersin’imizin başarısı demektir. Mersin’imizin başarılı olması, büyümesi, kalkınması demektir" dedi
Ekonomi Haberi
'MTSO Meslek Komitelerini Sahada Görmek İstiyoruz'

 

Mersinli sanayici Teknopars Makina Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kuren, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Meslek Komitelerinin daha aktif rol almaları gerektiğini kaydetti.

Kuren, ‘TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında Odaların asli görevi olan Madde 4: "Odalar; Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak" olarak açıklanıyor.

Oda - Üye Kaynaşmasında En Önemli Görev Meslek Komitelerinindir

Emre Kuren, ‘Odaların asli görevi bölgesel ve sektörel sorunları tespit etmek, bunlara bilimsel çözümler üretmek ve bu çözümleri kilit karar alıcılarına sunmak ve takipçisi olmaktır. Üye ziyaretleri en önemli konulardan biridir. Komite üyeleri meslek grubunu ne kadar çok ziyaret ederse o kadar çok sorunlara hâkim olur ve bilgi toplar. Bunun sonucunda da bunları yönetime sunarak çözüme kavuşturma noktasında köprü mekanizması olur. Firmamız da MTSO 27. Meslek Komitesi (Makina Sanayi) Grubuna bağlı üyedir’ dedi.

İnovasyon Meslek Komitesinden Başlamalı!

Kuren , ‘Komitelere seminerler düzenlenmelidir. Çünkü bir komite, grubunun hangi seminere ya da eğitime ihtiyacı olduğunu bilir. O semineri gerçekleştirir ve grubunu çağırır. Bu bağlamda meslek komitelerinin çalışması üye memnuniyetini ve sorunların çözümünü de beraberinde getirecektir.” dedi.

Mesleki Gruplarımızın Başarısı Mersin’imizin Başarısıdır

Kuren; “Meslek komiteleri olmadan üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin taleplerinin bilinmesi mümkün değildir. Sorunlarını öğrenip, bunların çözümü için gerekli olan en iyi yol meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Komitelerimizin mesleki ya da şehrimizin sosyo ekonomik sorunlarına karşı olan duyarlılığı, etkin ve örnek çalışmaları bizleri umutlandıracak. Mesleki gruplarımızın başarısı Mersin’imizin başarısı demektir. Mersin’imizin başarılı olması, büyümesi, kalkınması demek, Türkiye’nin başarılı olması ve aydınlık yarınlara hızla kavuşması demektir. Üyelerin sorunlarını öğrenip bunları çözümü için gerekli olan en iyi yol, meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Tüm komitelerimizin meslek komite üyelerini ziyaret ederek birebir sorunlarını dinlemesi ve bu sorunları yönetim kuruluna iletmeleri asli görevleridir. Ama ne yazık ki seçimin ardından yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen meslek komitelerimizi halen sahada göremedik. Umarım bu sorun kısa sürede çözülerek, görevi oda ile üye arasında köprü görevi görecek olan komiteler seçim öncesindeki gibi aktif olarak sahada yer alır’ dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'MTSO, Meslek, Komitelerini, Sahada, Görmek, İstiyoruz',
Yorumlar
Haber Yazılımı