"Notalı Şair" Serhan Kelleözü’ne muhteşem kutlama
Haber
16 Kasım 2023 - Perşembe 17:08
 
"Notalı Şair" Serhan Kelleözü’ne muhteşem kutlama
"Akdeniz Akşamları" şarkısının yazarı Serhan Kelleözü için 50. Yıl Sanat yılı kutlaması gerçekleştirildi
Sanat Haberi

"Akdeniz Akşamları" şarkısı ile üne kavuşan Adanalı Serhan Kelleözü için Altınoran Sanat Platformu tarafından 50. yıl kutlaması gerçekleştirildi.

 Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza'nın organizasyonuyla, içinde sergi, kitap imza ve bir konser olan ve Akdeniz Akşamları dahil yaklaşık 700 bestenin sahibi Serhan Kelleözü'nün 50. Sanat yılı kutlamalarını hazırlandı.

Serhan Kelleözü 50.sanat yılı etkinlikleri Dr Haluk Uygur koordinatörlüğünde Derya Yazar, Meryem Özkaya, Esen Cömertpay, Yaşar Ateşoğlu ve Gürcü Görkem’den oluşan Altınoran Sanat Platformu ekibi tarafından sergi, kitap imza günü ve konser gerçekleştirildi.

Haluk Uygur, sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Altınoran kurulurken 'Sanat Adana için, Adana'dan dünyaya" dedik. Biz Adana için bir şeyler yapalım Adana'yı iyi bir yere taşıyalım istedik. Onun için biz Serhan Kelleözü için bir şeyler yaptık. Kübalı sigara içen adamları veya herkesin fotoğrafını çektiği Çinlileri çekmek yerine biz kendi değerlerimizi öne çıkarmaya çalıştık. Biz yalnızız, Türkiye'de yalnızız ama ısrarlarla buna devam edeceğiz. 2012 yılından beri Adana'ya Güç Verenler diye bir proje başlattık. Adana'da unutulan değerleri, sanatçılar olarak yeniden hatırlatmak ve ortaya çıkarmaktı amacımız. Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girmiş bir üniversite var Adana'da. Bunun kurucunun kim olduğunu soruyorsun öğrencisine bilmiyor. Mithat Özsan gibi Türkiye çapında bir insanı bilmiyorlar" dedi.

“Adana'ya Güç Verenler” projesi ile bugüne kadar 32 tane tarihe bir nokta bırakmaya çalıştıklarını kaydeden Uygur, "Fotoğraflarını yaptık, kitaplarını yazdık, bunları internet dizisi yaparak bunları tarihe bıraktık. Bu yolda yaptığımız 33.südür Serhan Kelleözü. Serhan Kelleözü 700 beste yapmış bir adamdır. Bunların bir çoğu bizim önem verdiklerimiz sanatçılar tarafından söyleniyor. Sadece "Akdeniz Akşamları"nı 37 sanatçı söylemiş. O zaman bize düşmüyor mu bize Serhan Kelleözü için en azından nokta koymak? Tek bir hedefimiz var, haddimiz değil başka alanlara girmek ama fotoğraf alanında Türkiye'ye ait bir ekol çıkartabiliriz biz" diye konuştu.

SERHAN KELLEÖZÜ 50 .YIL KONSERİGERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öte yandan, “Notalı Şair” adlı kitap için düzenlenen imza gününden sonra Serhan Kelleözü için bir konser de düzenlendi. Serhan Kelleözü şarkılarını söylerken tek tek her şarkının yazılış besteleniş hikayesini anlattı ve ayrıca Yaşar Kemal’in ona nasıl notalı şair dediğini de açıkladı. 

Serhan Kelleözü, "50 yılı için yapılan etkinlikler için Altın Oran Platformuna, Haluk Uygur ve ekibine çok teşekkür etmek lazım. Böyle etkinlikler sanata gönül veren insanları, genç nesilleri motive eden etkinlikler" dedi.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: "Notalı, Şair", Serhan, Kelleözü’ne, muhteşem, kutlama,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yorumlar
Haber Yazılımı