Romanlara iftar yemeği
Haber
13 Nisan 2023 - Perşembe 15:46
 
Romanlara iftar yemeği
Vali Elban, "Bu mübarek Ramazan gününde, şehrimizin bu örnek kardeşlik ikliminin diğer tüm coğrafyalara hakim olmasını temenni ediyorum." dedi.
Kültür Haberi
Romanlara iftar yemeği

 

Vali Dr. Süleyman Elban, Yüreğir Kültür Merkezinde düzenlenen iftar programında Roman vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen programda konuşan Vali Elban, öncelikle roman vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazan ayında manevi duyguların, birlik ve beraberlik hissinin daha yoğun yaşandığına değinen Vali Elban, "Bu kadim kent; farklı kültürden, farklı kökenden, farklı inançlardan insanların bir arada uyum içinde yaşadığı ve bu farklılıkların hoşgörü ile karşılandığı güzel bir coğrafya. Bu mübarek Ramazan gününde, şehrimizin bu örnek kardeşlik ikliminin diğer tüm coğrafyalara hakim olmasını temenni ediyorum." dedi.

Bir yerin, bir ülkenin gelişmesinde birlikte hareket edebilme kültürünün çok önemli olduğunu söyleyen Vali Elban, "Roman vatandaşlarımız da milli kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Davetimize icabet ederek iftar soframıza anlam katan tüm Roman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi daim etsin." şeklinde konuştu.

Okunan ezanla açılan oruçların ardından iftar programı, Vali Elban'ın vatandaşlarımızla sohbet etmesiyle sürdü.

Programa Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana Romanlar Mevsimlik Tarım İşçileri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Özyiğit, Adana Genç Romanlar Kültür  ve Dayanışma Derneği Başkanı Akil Kalaycı, Dünya Roman Kültürü Dayanışma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Şaban Bek, Çukurova Kalburcular Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kaya, Ceyhan Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Molla Eymur katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Romanlara, iftar, yemeği,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Romanlara iftar yemeği
Romanlara iftar yemeği
Romanlara iftar yemeği
Romanlara iftar yemeği
Yorumlar
Haber Yazılımı
petshop
vip bayan