Sahte polislere operasyon
Haber
07 Nisan 2023 - Cuma 16:42
 
Sahte polislere operasyon
Kendilerini polis, istihbaratçı, MİT elamanı gibi tanıtarak vatandaşları 15 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen 30 kişi yakalandı, 22'si tutuklandı
Asayiş Haberi
Sahte polislere operasyon

 

Adana'da kendilerini polis, istihbaratçı, MİT elemanı olarak tanıtarak vatandaşları 15 milyon lira dolandıran 30 kişi yakalandı, 22'si tutuklandı. Piyasada halen kendisini istihbaratçı ve MİT elemanı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapanlara yönelik ayrı bir operasyon için düğmeye de basıldığı öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri,  kendilerini polis, istihbaratçı, MİT elemanı, savcı ve banka görevlisi olarak tanıtarak vatandaşların yaklaşık 15 milyon lirasının dolandırılmasıyla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlattı.

Dolandırıcılık Büro ekipleri,  teknik ve fiziki takip sonucu 30 kişilik bir şebekenin dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdiğini saptadı. Adana merkezli İstanbul, Şanlıurfa, Erzurum, Konya, Tekirdağ ve Niğde'de şafak vakti düzenlenen eş zamanlı operasyonla çetenin 3'ü kadın 30 şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı.  Suç örgütü üyelerinin telefonda şifreli konuşma yaptığı ve bu kapsamda harekete geçilmesi için "ineği otlatın" ifadesini kullandığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 22'si nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sahte, polislere, operasyon,
Yorumlar
Haber Yazılımı