6 Türk, Türkiye’de yargılanmak istiyor
Haber
12 Mart 2023 - Pazar 17:34
 
6 Türk, Türkiye’de yargılanmak istiyor
Irak’ta tutuklanan Türklerin yakınları Adil Yaşam Derneği’nden yardım istedi
Asayiş Haberi
6 Türk, Türkiye’de yargılanmak istiyor

 

Adil Yaşam Derneği Başkanı Haluk Çavuşoğlu, Türkiye’den Irak’a giden 6 vatandaşın, Bağdat Hükümeti tarafından esir tutulduklarını belirterek, Türk yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Irak'ın Bağdat şehrinde, Türkiye'de işlemiş oldukları suç sebebi ile tutuklanan Türk vatandaşları, cezalarını ülkelerinde çekme isteğiyle Adil Yaşam Derneği'ne mektup yazıp, yardım talebinde bulundu.

Adil Yaşam Derneği Başkanı Haluk Çavuşoğlu'na ulaşan ve Cemal Doğan, Ramazan Karakayalı, Bilal Meriç, Cafer Yıldıran, Servet Aydemir ve Ferhat Nigit’in ortak imzası bulunan mektupta, şu ifadeler yer aldı:

“Biz, Irak Bağdat Şehrinde Babel Şeyh polis merkezinde tutuklu Türk vatandaşlarıyız. Irak'ta hiç bir suç ve kabahatimiz olmamasına rağmen burada Bağdat hükümeti tarafından esir tutulmaktayız. Türkiye'de bulunan adli sorunlarımızdan dolayı Irak İnterpol Polisi tarafından tutuluyoruz. Hepimiz Türkiye'ye gitme isteğinde bulunmamıza rağmen bir polis merkezinde kötü şartlarda tutuluyoruz. Aramızda yaşlı, hasta ve ekonomik sorunları olan Türk vatandaşları bulunmakta. Bağdat'ta bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından telefonlarımıza cevap verilmiyor. Burada aramızda 4 yıl, 3 yıl, 10 ay, 7 ay tutuklu olan Türk vatandaşı var. Kötü şartlar ve kısıtlı olanaklara sahibiz. Tutukluluk süresindeki tüm ihtiyaçlarımızı kendi imkanlarımızla karşılıyoruz. Yemek, hastane, ilaç gibi ve ailelerimize telefon açabilmek için buradaki polislere rüşvet vermekteyiz. Türkiye İnterpol, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına ailelerimiz birçok defa durumu bildirmeleri ve dilekçe vermelerine rağmen hiç bir sonuç alınamamıştır. Buradan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Adil Yaşam Derneği ve tüm kamuoyundan yardım etmelerini arz ediyoruz.” 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 6, Türk,, Türkiye’de, yargılanmak, istiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı