'Gördüğünüz usulsüzlüğü ihbar edin'
Haber
13 Kasım 2023 - Pazartesi 11:27
 
'Gördüğünüz usulsüzlüğü ihbar edin'
Adana'da Türkiye'nin huzuru toplantısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, vatandaşlardan yardım istedi, "Gördüğünüz, hissettiğiniz, çete, organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcılarıyla ilgili kimi görürseniz ihbar edin" dedi
Asayiş Haberi
'Gördüğünüz usulsüzlüğü ihbar edin'

 

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında, Adana’da Türkiye’nin Huzuru Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Vali Yavuz Selim Köşger, Vali Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci ile Abdullah Doğru, Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel katıldı.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya; 4 Haziran'da göreve başladığını ve daha sonrasında Adana'da çok olumlu gelişmeler olduğunu söyleyip "Başta terörle mücadele, zehir tacirleri yani uyuşturucuyla mücadele, organize suç örgütleri, düzensiz göç ve göçmen organizatörleriyle mücadele ve asayiş suçlarıyla onların detaylarıyla ilgili bugün değerlendirmeleri yaptık. Adana çok büyük ve özel bir şehir. Tarımdan sanayiye her alanda başarıdan başarıya koşan bu şehir, huzurun en güzelini hak ediyor. Burada hem jandarmamız hem sahil güvenliğimiz hem de polislerimiz arasında mükemmel bir uyum var. Bu uyum ve güçlü iş birliği huzur ve güven hizmetinin tecelli etmesiyle ilgili hemşehrilerimizin beğenisini kazacağını görüyorum" dedi.

"RUHSATSIZ SİLAHLANMADA CEZALAR ARTACAK"

Ruhsatsız silahlarla ilgili son dönemlerde çok sıkı çalışmalar yaptıklarını ve cezaların artacağını anlatan Bakan Yerlikaya, "Ruhsatsız silahlarla ilgili mücadelede hem adliyemiz hem de mülki idare amirliği arasında yapılan çalışmaları takdir ediyoruz. Dün Ankara'da evvelsi gün Mersin'de, Adana'daki bu başarılı çalışmayı örnek olarak gösterdik. Ruhsatsız silahlarla ilgili, cezaların caydırıcılığıyla ilgili yeni bir hareket yapılmasıyla ilgili de sayın milletvekillerimiz ile durumu paylaştık ve onlardan da çok büyük bir destek gördük." ifadelerini kullandı.

Adana'daki günlük hırsızlık sayısının dört olduğunu ancak çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Şu anda şehrimizde günde dört civarında hırsızlık oluyor. Biz biri dahi kabul edemeyiz ama böyle büyük bir şehirde bu rakama indirilmesi olayların bir başarı göstergesi. Arkadaşlarımız günlük hırsızlık sıfır olana kadar çalışmalarını yapacaklar." dedi.

"GÖRDÜĞÜNÜZ USULSÜZLÜĞÜ İHBAR EDİN"

Adanalı vatandaşlardan uyuşturucu satıcıları ve organize suç örgütleriyle ilgili ihbarda bulunmalarını isteyen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasını "Ben bugün Adana'da büyük bir heyecan gördüm. Uyuşturucuyla mücadelede rutin arz dediğimiz, yani günlük satıcıdan, torbacısından bunlarla mücadele noktasında büyük bir çalışma var. Biz zehir tacirlerinin nefesini kesmekte kararlıyız. Organize suç örgütlerinin tamamını enseleyip yargıya teslim etmekte kararlıyız. Biz kendimize özellikle organize suç örgütleriyle ilgili bir süre biçtik. Bizim biraz daha işimiz var. Bunlarında hakkından geleceğiz. Bize yardımcı olun. Gördüğünüz, hissettiğiniz, çete, organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcılarıyla ilgili kimi görürseniz ihbar edin. Düzensiz göç ile mücadele ediyoruz. Hedefimiz organizatörler. Bunlarla ilgili lütfen bize bilgi verin, gereğini yapalım. Bugüne kadar aldık, götürdük tutuklananlar oldu. Adli kontrol kararı veya dosyasında yeterince delil olmayıp da serbest bırakanlarla da ilgili hemşehrilerimden bir şey istiyorum. Biz bunları da bırakmış değiliz. Eğer tövbe edip bir daha bu suçu işlemiyorlarsa canımıza minnet; ancak o huylarında devam ediyorlarsa, onları hiçbir zaman arkadaşlarımız bırakmış falan da değil. Göreceksiniz eğer o suçu işlemeye devam ediyorlarsa daha önce tutuklanan arkadaşlarının yanına onları göndermeye kararlıyız." ifadeleriyle sürdürdü.

Kentteki polis ve jandarma sayısı ile MOBESE'leri arttırmaya yönelik gayretlerinin olacağını belirten Bakan Yerlikaya vatandaşların huzuru için gece gündüz çalışmaya söz verdiklerini vurgulayıp "Suçları önleme, işlenen suçları en kısa zamanda aydınlatıp adalete teslim etme noktasında kararlılığımızı, her zaman görmeye devam edeceksiniz." dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Gördüğünüz, usulsüzlüğü, ihbar, edin',
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
'Gördüğünüz usulsüzlüğü ihbar edin'
'Gördüğünüz usulsüzlüğü ihbar edin'
'Gördüğünüz usulsüzlüğü ihbar edin'
Yorumlar
Haber Yazılımı