Limon yerlerde
Haber
26 Mart 2022 - Cumartesi 11:07
 
Limon yerlerde
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, perişan olan limon üreticileriyle buluştu
Diğer Haberi
Limon yerlerde

 

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Çukurova'da kilogram fiyatı 30 kuruşa dahi satılmadığı için limonları yere döken üreticilerin sorunlarını dinledi.

Karataş İlçesi'ne bağlı Helvacı Köyü'ndeki narenciye bahçelerine giderek çiftçilerle buluşan Barut, narenciye bahçelerini gezdi. Satamadığı limonu ağaç dallarından silkeleyerek yere döken üreticilerin çaresizlik içindeki feryadı yürek burktu. Üreticilerin fahiş maliyet artışına rağmen narenciye fiyatlarının düşüklüğünden kaynaklı tepkilerini dinleyen Barut, gübreden mazota dek her kalemdeki fahiş fiyat artışlarına karşın ürünün para etmediğini, iktidarın ise bu yangını söndürmek yerine izlemekle yetindiğini söyledi.

"İhracatta sorun var, üretim maliyetleri arttı, limon dalında kaldı” diyeh Barut sözlerine şöyle devam etti:

“Çiftçinin emeği, milli servetimiz yerlere dökülüyor. Üretici yere dökerken tüketici de marketlerde ve pazarlarda limon alamıyor. Bu limon dalında 30 kuruş dahi etmedi. Çiftçi maliyeti 1 lirayı aşan limonu dalında 30 kuruşa satamadığı için perişan oldu. Şimdi yeni sezon geliyor. Çiftçinin dalında kalan limonlardan kurtulması, bahçesini yeni sezona hazırlaması gerekiyor. Dalında kalan limonları temizlemek için bile dünya kadar masraf ediyor. Bu nasıl bir dramdır. Üreticinin bu çaresizliğini görün, feryadını duyun. İktidarı ve Tarım Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz. Çiftçinin elini tutun, yardım edin. Üretim maliyetlerini düşürün. Tarıma ve çiftçiye destek olun."
 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Limon, yerlerde,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Limon yerlerde
Limon yerlerde
Yorumlar
Haber Yazılımı