Adana sokakları karnavalla coştu
Haber
25 Mart 2022 - Cuma 19:56
 
Adana sokakları karnavalla coştu
Son iki yıldır pandemi nedeniyle zorunlu olarak online kutlanan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 10’uncu yılında tekrar Adana sokaklarına dönüş yaptı
Kültür Haberi
Adana sokakları karnavalla coştu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs önlemleri nedeniyle 2 yılın ardından tekrar Adana sokaklarına taşınan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın başlaması dolayısıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Adana Valisi Süleyman Elban, basın toplantısında yaptığı konuşmada; karnaval düzenlemenin zor bir iş olduğunu söyledi. “Karnaval, yerel esnafın satış yapması demektir, gelir demektir. Katlılanlar için eğlence ve huzurdur” diyen Vali Elban sözlerini şöyle sürdürdü:

“Huzur ve güven içerisinde yapılacak karnavala geleceklerin güzel hatıralarla buradan ayrılması çok önemli bir konu. Adana bu coğrafyanın, bu bölgenin medeniyet merkezi konumunda. Gerçekten eğlenmesini bilen bir şehir. Kaliteli bir organizasyon olması için yoğun çaba içerisindeyiz. Temiz, düzenli ve kaliteli olması ile birlikte Adana markasına yakışır olması için karnavalımızı bize yakışır, bizim kültürümüze daha uygun ve sürdürülebilir olması için çaba göstermekteyiz. Bizim için en zor iş, bir şeyin sürekliliğini sağlamaktır.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana’nın kültürün ve lezzetin kenti olduğunu söyledi. Adana’nın çok yönlü bir yer olduğuna dikkat çeken Başkan Karalar, “Adana’mızı tanıtan, Adana’nın ekonomisine katkı koyan, yön veren bu tür etkinlikleri can siperane destekliyoruz. Bu karnaval, benim karnavalım değil. Bir şahsın değil. Bu karnaval artık Adana’nın” diye konuştu.

Nisan’da Adana’da Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt da Portakal Çiçeği Karnavalı’nın artık bir marka haline geldiğini ifade ederek şunları dedi:

“Bu yıl hariç ilk 9 yılda karnaval ile birlikte yerli ve yabancı iletişim kanalları üzerinden yaptığımız çalışmaların reklam eşdeğerinin 49 milyon dolar olduğunu hesapladık. Tüm bunlar için hiçbir şekilde para harcamadık. Adana’ya gelenler misafirperverliği görüyor; barış içinde yaşayan, farklı kökenden olan insanların aynı şarkıya tempo tutmasına tanıklık ediyor.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana, sokakları, karnavalla, coştu,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Adana sokakları karnavalla coştu
Adana sokakları karnavalla coştu
Adana sokakları karnavalla coştu
Adana sokakları karnavalla coştu
Yorumlar
Haber Yazılımı