'23 Nisan ruhu sonsuzluğa erişecek'
Haber
22 Nisan 2022 - Cuma 14:17
 
'23 Nisan ruhu sonsuzluğa erişecek'
Adana Valisi Dr.Elban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı
Çocuk Haberi
'23 Nisan ruhu sonsuzluğa erişecek'

 

Adana Valisi Dr.Süleyman Elban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “23 Nisan 1920, ulusumuz için yalnızca bir tarih değil, bir milletin kaderini değiştirmek için attığı en önemli adımlardan biridir” dedi.

23 Nisan 1920’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı ve yüce milletimizin milli irademizi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ düsturuyla tüm dünyaya ilan ettiği tarih olduğuna dikkat çeken Vali Elban, “Bu sebeple 23 Nisan’lar aziz milletimizin maziden atiye 7’den 70’e her ferdinin yüreğinin aynı sevinç ve coşkuyla sonsuza dek atacağı bir tarihtir. 102 yıl önce bugün; aziz vatanımızın her köşesinin işgal edildiği ve kahraman ecdadımızın yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde açılan Büyük Millet Meclisimiz yüce milletimizin yeniden şaha kalkmasına vesile olmuştur. Meclisimizin ecdadımıza verdiği cesaret ve mücadele azmi yüce milletimizi karanlıktan aydınlığa taşıyan en önemli itici güç olmuştur” dedi. Vali Elban mesajına şöyle devam etti:

“Kahraman ordumuz, Meclisimizden ve milletimizden aldığı güç, cesaret ve mücadele azmiyle istiklal ve istikbalimiz uğruna ölümü dahi göze alarak mücadele etmiş, verdiği mücadelenin sonunda kazandığı zaferle Türk milletinin adını tarihe altın harflerle bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. 

Kurtuluş Savaşı’nı üstün bir başarıyla yöneterek yurdumuzu içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaran, yüce Türk milletinin bağımsızlığına gem vurulamayacağını tüm dünya ülkelerine kanıtlayan, geçmişten günümüze istiklal ve istikbalimize yönelik gerçekleştirilen birçok hain vesayet girişimine ve terör saldırılarına karşı koyarak milli irademizin daimi tecelligahı olan Gazi Meclisimiz; 102 yıldır olduğu gibi gelecekte de ilelebet demokrasimizin, milli irademizin ve bağımsızlığımızın yılmaz savunucusu olacaktır.

Sevgili Çocuklar;

Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan gününün TBMM'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan siz değerli çocuklarımıza armağan edilmesi; sizlerin yurdumuz için ne kadar önemli olduğunuzun en güzel kanıtı, milletimizin size olan inancının en önemli sembolüdür. Ülkemiz, gelecek nesillerimizin kararlılığı, başarısı ve dinamizmiyle yükselecektir.

23 Nisan ruhu, sizlerin vasıtasıyla sonsuzluğa erişecek, bağımsızlığa olan düşkünlüğümüz, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümünde, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurulduğu tarihten bugüne kadar Meclisimizde vatanımıza hizmet etmiş tüm milletvekillerimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak uğruna canını veren tüm şehitlerimizi ve kıymetli gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum. Yurdumuzun bütünlüğünü ve hürriyetimizi korumak uğruna korkusuzca şehadete koşan aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum.

Milletimizin, Adanalı hemşehrilerimin, bugünün küçüğü yarının büyüğü olan sevgili yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: '23, Nisan, ruhu, sonsuzluğa, erişecek',
Yorumlar
Haber Yazılımı