3 cana 15 yıl istendi
Haber
20 Nisan 2022 - Çarşamba 17:09
 
3 cana 15 yıl istendi
Adana’da otomobili ile reçel yapmak için turnç toplayan 3 kadına çarparak ölümlerine neden olan sürücü hakkında istenen ceza belli oldu
Asayiş Haberi
3 cana 15 yıl istendi

 

Neşet KARADAĞ-ÖZEL

 

Adana'da otomobili ile reçel yapmak için orta refüjde turnç toplayan 3 kadına çarparak ölümlerine neden olan sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Seyhan İlçesi Ali Bozdaoğanoğlu Bulvarı Şehit Mustafa Sarı Polis Merkezi’nin yanındaki  yolun orta refüjünde 28 Mart’ta  reçel yapmak için ağaçlardan turunç toplayan Birsen Sonkur, Nilüfer Kanat ve Özler Büyükmazı’ya çarparak ölümlerine neden olan sürücüler Muhittin Kutay Avas ve Serkan Dolaşkan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, sürücülerden Avas hakkında “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan iddianame hazırladı, diğer sürücü Dolaşkan ile ilgili de kazada kusuru bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Savcı, kazadan sonra tutuklanan sürücü Avas’ın 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

‘PİŞMANIM’

Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan inceleme sonunda kabul edildi. İddianamede şüpheli Avas’ın savunmasına da yer verildi. Kazadan önce hızının 50-55 kilometre olduğunu ifadesinde belirten Avas, “Sağ şeritte giderken önüme plakasını ve modelini hatırlamadığım siyah bir araç vardı, araç aniden frene bastı.  Ben de bu araca çarpmamak için sola manevra yaptım. O sırada direksiyon hakimiyetini kaybettim. Aracı bir türlü toparlayamadım ve kaymaya başladı. Araç, turunç toplayan kadınlara çarptı.  Olay nedeniyle çok üzgünüm ve pişmanım” dedi. Bilirkişi raporunda kazada sürücü Avas’ın asli kusurlu olduğu da kaydedildi.  Şüpheli önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 3, cana, 15, yıl, istendi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
3 cana 15 yıl istendi
3 cana 15 yıl istendi
3 cana 15 yıl istendi
Yorumlar
Haber Yazılımı