Acılara ses oldu
Haber
19 Şubat 2024 - Pazartesi 12:13
 
Acılara ses oldu
Adana’nın tanınmış müzisyenlerinden Orhan Canbolat, deprem sonrası yaşanan acılar üzerine besteleyip seslendirdiği ‘Neredeler’ türküsü büyük beğeni topluyor. Canbolat, “Bu türkü kalbimin sesi” dedi
Sanat Haberi
Acılara ses oldu

 

Adana’lı müzisyen Orhan Canbolat, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde hissedilen yaklaşık 53 bin kişinin yaşamını yitirdiği deprem sonrası yaşanan acılara tercüman olabilmek için hazırladığı  “Neredeler” adlı şarkı büyük ilgi görüyor.

Gazetemizi ziyaret eden müzisyen Orhan Canbolat, müzik hayatını ve büyük beğeni kazanan en son eseri ‘Neredeler’ hakkında bilgi verdi.  6 Şubat depreminin yıl dönümünde yaşanan acıyı “Neredeler” adlı şarkı ile dile getiren müzisyen Orhan Canbolat, Müzisyen bir aileden geldiğini belirtti. “Neredeler” şarkısının nasıl ortaya çıktığını anlatan deneyimli müzisyen depremi birebir yaşamış, yakınlarını kaybetmiş biri olarak duygularının acı kısmıyla “Neredeler”i yazıp bestelediğini söyledi.  Deprem Bölgesinin ve Hatay’ın onun için ne anlam ifade ettiğini de dile getiren Orhan Canbolat deprem sonrası şehrin onun için sadece acıyı çağrıştırdığını söyledi.

“BU ŞARKI KALBİMİN SESİDİR”

Müzisyen Orhan Canbolat, yaşamı, müziğe nasıl başladığı ve daha bir çok ilginç sorumuza içtenlikle cevap verdi.

Öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?

“Her şeyden önce müzisyen bir aileden geldiğimi belirtmek isterim. 1995 yılının Eylül ayında Adana’nın Karataş ilçesinde dünyaya gelmişim. Bir erkek kardeşim var. Şu anda Avukat olarak meslek hayatını sürdürüyor. Annem sınıf öğretmeni ve aktif olarak meslekte 28. yılına girmiş bulunmakta. Müziğe yıllarını vermiş, 1983 yılından beri müzik camiasında yer edinmiş bir babanın oğluyum ve bununla çok gururluyum. Müziğe ilgim çocukluğumda babamla başladı. Çeşitli müzik evlerinde şan, bağlama ve ritim eğitimleri aldım. İlk profesyonel çalışmamı Özkan Can(babam) ile ”Canımın Ortası” albümünde yaptım. Benim için çok özeldi. Sonrasında ”Anladım” adlı parçayı seslendirdim ve aldığım tepkiler müzik hayatımda doğru yolda ilerlediğimi gösterdi, motivasyon kaynağım oldu. Bu süre zarfında üniversite eğitimimi tamamladım. Şu an aktif olarak müzik yolculuğuma devam ediyorum. Aynı zamanda Han Prodüksiyon adıyla yapımcılık firmam bulunmakta.”

Depremde Hatay’da mıydınız, o süreçte neler yaşadınız, ne hissettiniz?

“Hayır Hatay’da değildim, Adana’da idim fakat etkileri ciddi oranda orada da hissedildi. Ailemle birlikteydim, ne olduğunu anlayamadan kendimi bitmek tükenmek bilmeyen çığlıkların arasında buldum. Korkunç bir gündü. Felaketin büyüklüğünü etrafımızdaki evlerin yıkımından ibaret sanarken ertesi gün olanları medyadan öğrendim ve yıkıldım adeta.

Benim için “6 Şubat ” demek; ‘Karım ve çocuklarım bu taşın altında, Allah rızası için yardım edin.’ diyen bir babanın çığlığı demek. Gözyaşı ve acı..”

Deprem için şarkı yapma fikri nasıl ortaya çıktı?

“Depremi birebir yaşamış, yakınlarını kaybetmiş biri olarak duygularımın acı kısmıyla yazıp bestelediğim, seslendirdiğim; asla ticari kaygısı olmayan bu şarkı kalbimin sesidir. Duyurmak istediğim bir eserdir. “Neredeler” türküsünün içeriğine bakarsanız anadan babaya, kardeşten eşe, ağadan paşaya, amcadan halaya, dosttan akrabaya herkes var. Dinleyen ve acısı olan herkese bir nebze teselli olmasını diliyorum.”

NOT:

Müzisyen Orhan Canbolat’ın “Neredeler” adlı şarkısını ve klibini https://www.youtube.com/watch?v=5nnBDIj1LXA linki üzerinden izleyebilirsiniz…

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Acılara, ses, oldu,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Acılara ses oldu
Acılara ses oldu
Yorumlar
Haber Yazılımı