Adana, karnavalla bir başka güzel
Haber
28 Mart 2022 - Pazartesi 15:51
 
Adana, karnavalla bir başka güzel
Yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi 23-27 Mart tarihlerinde Adana sokaklarında coşkuyla eğlendi
Kültür Haberi
Adana, karnavalla bir başka güzel

 

Adana'da geleneksel hale getirilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 10’uncusu ile de büyüledi. Karnavala önemli destek sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, bizzat düzenlediği etkinliklerle ve oluşturduğu stantlarla da kadına, eğitime ve dezavantajlı kesimlere yönelik faaliyetlerde bulundu.

NİYET Akademi ve Payhane’nin kursiyerleri el emeği göz nuru ürünleri ve yemekleri Adanalılara, konuklara sundu. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca oluşturulan noktada kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili mesaj verildi. Panoya şiddet karşıtı mesajlar yazıldı, dilek ağacına ise katılımcıların mesajları asıldı.

Büyükşehir Tır sahnesi ve konser platformlarında çeşitli müzik grupları konser verdi, katılımcıların gönüllerince eğlenmesi sağlandı.

Büyükşehir Bando Takımı, Kültür Daire Konservatuvar Sanatçılarının konserleri, halk oyunları ekipleri gösterileri yer aldı. Atatürk Parkı’nda kurulan İnce Memed Halk Kütüphanesi standında, kitap bağışı alındı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Atölyesi Bisiklet Turu, halk koşusu, su korteji ve tenis turnuvası da karnavala renk katan etkinlikler arasında yer aldı. Portakal Çiçeği Karnavalı At Yarışı da gerçekleştirildi. Başkan Zeydan Karalar, yarışı kazanan atın sahibine çiçek verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Atatürk Parkı  ve Merkez Park’taki karnaval alanlarını ziyaret ederek katılımcılarla buluştu. Başkan Zeydan Karalar’a Adanalılar ve konuklar yoğun ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafı fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana,, karnavalla, bir, başka, güzel,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Adana, karnavalla bir başka güzel
Adana, karnavalla bir başka güzel
Yorumlar
Haber Yazılımı