‘Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecek’
Haber
22 Şubat 2024 - Perşembe 12:58
 
‘Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecek’
Adana Valisi Köşger, Ceyhan’da ağır sanayi makine imalatı yapacak fabrikanın temelini attı
Ekonomi Haberi
‘Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecek’

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Ceyhan OSB yönetim kurulu ile toplantı yaptı, ardından Özbe Teknik İnşaat Makine San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Ceyhan OSB'de yapacağı fabrikanın temel atma törenine katıldı.

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında yapıldı.

OSB’de gelinen aşama ve yapılması planlanan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Köşger; Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi'ni avantajlı konumu, sağladığı olanaklar ve çevreye duyarlı üretim politikalarıyla bölgemizin geleceğine büyük ölçüde katkı sunan bir yatırım olduğuna dikkat çekti.

Ekonomik etkisinin sadece yerel düzeyde değil, aynı zamanda ulusal düzeyde de bir hayli önemli olacağını dile getiren Vali Köşger, bu bağlamda ilimiz sanayisine eklenecek yeni tesislerle birlikte tam anlamıyla faaliyete geçmesi için azami gayreti gösterdikleri Ceyhan OSB’de yapılacak çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

FABRİKANIN TEMELİNİ ATTI

Vali Köşger daha sonra Özbe Teknik İnşaat Makine San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Ceyhan OSB'de yapacağı fabrikanın temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Vali Köşger, fabrikanın ilimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Bu fabrikanın temelinin, sadece beton ve çelikten oluşmadığını bu temelin aynı zamanda birlikte çalışmanın, iş birliğinin ve milli kalkınma hamlemizin bir simgesi olduğunu aktaran Vali Köşger, “Bu temel geleceğe yönelik umut dolu bir adımın işaretidir. Fabrikanın inşasıyla birlikte Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecektir.” dedi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgemizin kazandırdığı yarım asırlık tecrübeyle ilimizde devam eden birçok organize sanayi bölgesi projesi yürütüldüğünü aktaran Vali Köşger, “Bunlardan biri olan 1210 dönüm üzerine kurulan ve doğusunda Erzin OSB, batısında Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi bulunan, liman otoyol ve demiryollarına yakınlığı nedeniyle sahip olduğu stratejik önem ve değerle geleceğin parlayan yıldızı olacak Ceyhan Organize Sanayi Bölgemizde, toplam 56 adet sanayi parselinden oluşan 1. Etabımız tamamlanmıştır. Sanayi kuruluşlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle 4.137 dönüm alan üzerinde 2. Etap çalışmalar da devam etmektedir.” dedi.

Ceyhan Organize Sanayi Bölgemizde; bugün temeli atılacak bu fabrikanın, ağır sanayi makine imalatı konusunda faaliyet göstereceğini ve yaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğe sahip olacağını belirten Vali Köşger, “Fabrikamızın 150 kişiye istihdam imkânı sağlayacak olması ve burada üretilen makinelerin; demir-çelik, liman, proje taahhüt mühendislik alanlarının dünya çapındaki rekabet gücünü arttıracak olması ilimiz için son derece heyecan verici.” dedi.

“Milli Teknoloji Hamlesi apsamında üretim olmazsa olmazımızdır” diyen Vali Köşger, gözü kara girişimcilerimiz, çalışkan sanayicilerimiz sayesinde önümüzdeki dönemin, Türkiye'nin yeni fırsat pencerelerini en iyi şekilde değerlendirdiği bir dönem olacağından emin olduğunu dile getirdi ve bu projede emeği olan yatırımcılara, mühendislere, işçilere ve desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Törene; Vali Köşger’in yanı sıra Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Özbe Teknik İnşaat Makine San. ve Tic. Ltd. Şti. Firma Sahibi Serdar Aşkın, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can ile ilgili yetkililer katıldı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Adana’mızın, sanayi, potansiyeli, daha, da, güçlenecek’,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
‘Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecek’
‘Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecek’
‘Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecek’
‘Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecek’
‘Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecek’
Yorumlar
Haber Yazılımı