Adana Savcısı uyuşturucu baronu çıktı
Haber
21 Temmuz 2022 - Perşembe 13:21
 
Adana Savcısı uyuşturucu baronu çıktı
Uyuşturucu kuryeliği yaparken suçüstü yakalanan polis memuruna vali ve emniyet müdürü ödül bile vermiş
Asayiş Haberi
Adana Savcısı uyuşturucu baronu çıktı

 

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda Cumhuriyet Savcısı ve polislerin de bulunduğu çete çökertildi. Adana'da terör savcılığı yapan Cumhuriyet Savcısı O.Y.'nin çetenin lideri, polislerin ise kuryelik yaptığı ortaya çıktı. Savcı açığa alınırken 14 kişi tutuklandı. 

Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Adana merkezli aralarında savcı ve polislerin de bulunduğu uyuşturucu çetesi ile ilgili bir ihbar aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Konya polisi, 29 Ekim 2021 gecesi polis memuru C. A.'nın kullandığı 07 MSP 74 plakalı otomobil ile uyuşturucu taşıdığını belirleyerek Ereğli yolunda pusu kurdu. Uyuşturucu kuryesi polis memuru C.A.'nın bulunduğu araç uygulama noktasında durduruldu. C.A. polis kimliğini gösterip gitmeye çalışınca polisler araçtan inmesini istedi. 

Yakalanacağını anlayan polis memuru C.A. aracını çalıştırıp kaçmaya çalıştı. Yapılan kovalamaca sonunda uyuşturucu kuryesi polis memuru C.A. yakalandı. Yanındaki eşi N. A. da gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 48 parça halinde, 24 kilo 600 gram eroin ile 2 tabanca ele geçirildi.

Konya polisi operasyonu derinleştirdi. Yapılan soruşturmada uyuşturucu kuryesi polis memuru C.A.'nın kullandığı aracın  Adana Adliyesi'nde terör savcısı olarak çalışan Cumhuriyet Savcısı O.Y.'ye ait olduğu saptandı. Ayrıca, Cumhuriyet Savcısı ile birlikte 3 polis memurunun daha uyuşturucu çetesinin içinde olduğu belirlendi.

Polis memuru C.A.'nın Konya'ya 25 kilogram eroin getirdiği gün, Cumhuriyet Savcısı O.Y.nin de örgüt üyelerinden yine Adana Emniyeti Narkotik Şubede görevli polis memuru M.B.Y. ile birlikte Antalya'ya gittiği  belirlendi. Savcı ve polis memurunun da Antalya'ya uyuşturucu sevkiyatı yaptığı şüphesi üzerinde duruluyor. Yapılan çalışmalarda örgüt liderinin Cumhuriyet Savcısı O. Y. olduğu iddia edildi. Örgüt lider yardımcılıklarını ise C.K. ile S.K'nin yaptığı Adana narkotik Şubede çalışan polis memuru M.B.Y. ile polis C.A.'nın ise uyuşturucu kuryeliği yaptığı öne sürüldü.

Yapılan operasyonlarda toplam 45 kilo eroin ele geçirilirken olayla ilgili 14 kişi tutuklandı. Cumhuriyet Savcı O.Y'nin açığa alınıp hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

ÖDÜL ALMIŞTI

Uyuşturucu kuryeliğinden tutuklanan polis memuru C.A.'nın İstanbul'da görev yaparken bir avukatı dövmekten hapis cezası aldığı Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünde görev yaparken de torbacılara yönelik yapılan operasyonda hareket halindeki aracı durdurup şüphelileri yakaladığı için dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve dönemin Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın elinden ödül aldığı da ortaya çıktı. 

Ayrıca, uyuşturucu kuryesi polis memuru C.A.'nın bir barda silah kaçakçıları ile doğum günü kutladığı da ortaya çıkmıştı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana, Savcısı, uyuşturucu, baronu, çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı
petshop
vip bayan