Adanalı müteahhitler zor durumda
Haber
25 Şubat 2024 - Pazar 10:48
 
Adanalı müteahhitler zor durumda
Dizmanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Nihat Dizman Adana’da günlerdir konut satılmadığını kaydetti.
Ekonomi Haberi
Adanalı müteahhitler zor durumda

 

Dizmanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Nihat Dizman; inşaat maliyetlerindeki artışlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Maliyet artışının çok fazla olduğunu dile getiren Dizman, herkesin zam yapmaya çalıştığını ifade etti. “Bu memleket bizim” diyen Nihat Dizman, “İmkânı olan da olmayan da zam yapmaya çalışıyor. Zammın neden bu kadar fazla geldiğini anlamıyoruz. Fırsatçılık yapanlar var. Bu memleket bizim. Herkesi bu konuda biraz daha sağduyulu davranmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

GÜNLERDİR DAİRE SORAN TEK KİŞİ YOK

Dizmanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Nihat Dizman; daire maliyetlerinin aşırı şekilde yükseldiğine dikkat çekti. İnsanların da alım gücünde sıkıntılar olduğunu vurgulayan Topal, “Günlerdir daire soran tek kişi yok. İnsanlar, konut almakta zorlanıyor. Piyasa gerçekten kilitlendi. Seçim sonu sektörün açılmasını umut ediyoruz.

 

KREDİ PAHALANDI ADANA'DA SATIŞLAR DURDU

Adana'da konut satışlarında yaşanan daralma, vatandaşların kredi kullanmaktan kaçınmasının etkisiyle giderek artıyor.

 

ADANA'DA KONUT SEKTÖRÜ 'DURAKLAMA DÖNEMİNE' GİRDİ

Adana'da konut sektörü, konut kredilerinin maliyetinin yükselmesi nedeniyle ciddi bir duraklama dönemine girmiş durumda. Bankaların özel projelere destek vermesi ve bu desteklerin kısa vadeli olması, konut piyasasının genel sağlığını olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, yüksek faiz oranları nedeniyle kredi kullanmaktan çekiniyor, bu da konut fiyatlarındaki artışa rağmen talebin düşük kalmasına sebep oluyor.

 

TÜRKİYE GENELİNDE DARALMA

Türkiye genelinde konut satışlarında İstanbul'un liderliği devam ederken, Adana’da yaşanan kredi kullanımındaki düşüş, konut piyasasının genel görünümüne dair endişeleri arttırıyor. En az konut satışının gerçekleştiği iller arasında Hakkâri, Ardahan ve Bayburt dikkat çeken iller olarak sıralanıyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adanalı, müteahhitler, zor, durumda,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Adanalı müteahhitler zor durumda
Adanalı müteahhitler zor durumda
Yorumlar
Haber Yazılımı