Avşarlar’ın yeni beyi Veli Uçuk
Haber
12 Nisan 2022 - Salı 17:54
 
Avşarlar’ın yeni beyi Veli Uçuk
Avşarlar Derneği Genel Kurulu’nu yaptı
Kültür Haberi
Avşarlar’ın yeni beyi Veli Uçuk

 

Adana ve çevresinde faaliyet gösteren Avşarlar Derneği’nin başkanlığına Veli Uçuk getirildi.

Park Kafede yapılan Genel Kurula Ramazan ayı olmasına rağmen derneğe kayıtlı olan tüm üyeler katılım gösterdi. Genel kurul mevcut başkan Veysel Kokaçya’nın selamlama konuşması ile başladı.

Başkan Kokaçya yaptığı konuşmasında; ‘Avşar boyu, Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biri ve Kaşgarlı Mahmud'a göre Divân-ı Lügati't-Türk'te tanımlanan Oğuz boylarından altıncısıdır. Bu boyların Bozoklar kolundan Kağan'ın oğlu Yıldız Han'ın dört oğlundan en büyüğü olan Avşar'ın soyundan gelir. Avşarlar, güler yüzlü, iyimser, hayat dolu, sakin ve terbiyeli insanlardır. Kadınları çok çalışkandır. Ünlü Avşar kilimleri bu çalışkan kadınların el emeğidir. Türk Tarihi boyunca Avşarların devletin her kademesinde canla başla milleti ve bayrağı için verdiği mücadele destanlara konu olmuştur. Tarihimizi ve töremizi unutturmamak ve gençlerimize töremizi öğretmek adına kurduğumuz derneğimiz 18 yıldan bu yana yılmadan yorulmadan hizmet vermekte üyelerimize seminerler düzenleyerek eğitimler vermektedir” dedi.

Başkan Adayı Veli Uçuk ise yaptığı konuşmasında kuruluşundan bu yana her kademesinde görev aldığı Avşarlar Derneğinin Başkan adayı olmaktan duyduğu gururu dile getirerek ‘Avşar doğmakta, bu derneğin bir parçası olmakta tarifsiz bir ayrıcalıktır’ dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tüm üyelerin oylarını alan Veli Uçuk Avşarlar Derneğinin yeni başkanı seçildi.

Avşarlar Derneği yeni Yönetim Kurulu listesi şu şekilde oluştu:

Başkan Veli Uçuk, Başkan Yardımcısı Veysel Kokaçya, Genel Sekreter Dursun Dağtekin, Sayman Abdullah Yılmaz, Üyeler, Bahtiyar Sağlamdemirel, Neslihan Gök, Kemal Özdoğan.

Denetleme Kurulu: Başkan Mustafa Hallaçoğlu, Üyeler, Azmi Yılmaz ve Ali Cafer Kılan

Avşarlar Derneği Danışma Meclisi Yüksek İstişare Kurulu Üyeliklerine ise belirlenen 14 isim oldu: Doktor Alper Pişkin, Ali Karakuş, Temel Arıkan, Peyami Biçer,  Mustafa Akkuş, Sami Baysal, Necdet Sakallı, Kadir Tarım, Bekir Buzpınarı, Veli Keskin, Necati Arık, Adem Aydın, Servet Bulut, Seyhun Uyanık

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Avşarlar’ın, yeni, beyi, Veli, Uçuk, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı