Aynal’dan “Yaşayan Duygular”
Haber
02 Ağustos 2023 - Çarşamba 17:08
 
Aynal’dan “Yaşayan Duygular”
İlk şiir kitabı olan “Duygularım”ı 1963 yılında yayınlayan gurbetçi yazar Adanalı Niyazi Aynal, aradan geçen 60 yıl sonra “Aynadaki Anılar” adlı anı kitabının ardından “Yaşayan Duygular” adlı şiir kitabını yayınladı
Sanat Haberi
 Aynal’dan “Yaşayan Duygular”

 

Gurbetçi yazar Adanalı Niyazi Aynal,üçüncü şiir kitabı "yaşayan Duygular"ı yayınladı.

Yazlık sinemaların gürültüsüyle, hergele tozu ve tezek kokularının birbirine karıştığı bereketli toprakların sarı sıcaklarında doğup büyüdüğünü söyleyen Niyazi Aynal çocuk yaşlarda şiirle tanıştığını, birçok şair ve yazarı okuyarak kendini geliştirdiğini ifade ederek,çocukluk ve gençlik döneminde şiirlerini yazmaya başladığını söyledi.

1938 yılında doğan Niyazi Aynal; İlk şiir kitabı olan “Duygularım”ı 1963 yılında yayınladı. Daha sonra, aradan geçen 60 yıllık bir suskunluktan sonra, kendisi gibi şiir ve edebiyatla ilgilenen eşi Ayten Aynal’a armağan ettiği  “Aynadaki Anılar” adlı anı kitabını yayınladı. Geçtiğimiz günlerde ise “Yaşayan Duygular” adlı şiir kitabı bir tarafından Cumali Karataş editörlüğünde yayınlanan Niyazi Aynal, bundan sonraki çıkaracağı kitaplarla da çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Anı ve şiir kitaplarının ardından roman çalışmasına yönelen yazar Niyazi Aynal, bundan sonra yayınlanacak olan kitabının otobiyografik tarzdaki bir roman olacağını söyledi.

Niyazi Aynal, “Yaşayan Duygular”, “Ay Işığı” ve “Eskimeyenim” adlı üç bölümden oluşan şiir kitabımda sevgi, aşk, ayrılık, hasret, özlem, insan, umut, anne, yaşam, gurbet, gurbetçi gibi tematik konular yer alıyor" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , Aynal’dan, “Yaşayan, Duygular”, , ,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
 Aynal’dan “Yaşayan Duygular”
 Aynal’dan “Yaşayan Duygular”
 Aynal’dan “Yaşayan Duygular”
 Aynal’dan “Yaşayan Duygular”
Yorumlar
Haber Yazılımı