Balcalı Hastanesi'ne 'rüşvet ve ihale' operasyonu
Haber
26 Eylül 2022 - Pazartesi 12:44
 
Balcalı Hastanesi'ne 'rüşvet ve ihale' operasyonu
Aralarında hastanenin eski başmüdürü A.Ö., eski başhekimi, eski başhekim yardımcıları, 2 hemşire, bir mühendis, 2 şef, 2 büro memuru, 2 hastane eski çalışanı, 14 şirket sahibi ve çalışanı toplam 28 şüpheli için yakalama kararı çıkartıldı
Asayiş Haberi
Balcalı Hastanesi'ne 'rüşvet ve ihale' operasyonu

Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde rüşvet aldıkları ve medikal malzeme ve iş alımlarını içeren ihaleye  ihalelere fesat karıştırarak devleti 3 milyon 677 bin lira zara uğrattığı iddia edilen aralarında hastanenin eski yöneticilerinin de bulunduğu 28 kişi hakında gözaltı kararı alındı. Polisin yaptığı operasyonlarda bazı yöneticiler gözaltına alındı.

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Çukurova Üniversitesi Balcalı Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 2018-2021 yılları arasında medikal malzeme ve iş alımlarını içeren ihaleye ve doğrudan satın alımlara fesat karıştırıldığı yönündeki suç duyuruları ve ihbarları dikkate alıp Cumhuriyet Başsavcılığının oluru ile soruşturma başlattı.

 

Yapılan soruşturmada usulsüzlüklere rastlandı. Bilirkişi raporlarına göre, eski hastane başmüdürü A.Ö. ve hastane personelinin belirtilen yıllar arasında bir ihaleye fesat karıştırma suçu ve 53 doğrudan temin alımında edimin ifasına fesat karıştırma, kamu zararına sebebiyet verme, görevi kötüye kullanma suçu işlediği, kamunun toplamda 3 milyon 677 bin lira zarara uğrattıkları iddia edildi.

 

Bu arada,  Çukurova Üniversitesi 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporunda da kurum zararının 149 milyon 867 bin 884 lira olduğu, 2019 yılı sonu itibariyle özel sektöre ve kamuya toplam 492 milyon 461 bin 426 lira borcunun bulunduğuna dikkat çekildi. İhalelere ise fesat karıştırıldığı öne sürüldü.

Polis, haklarında gözaltı kararı çıkartılan kişilerin hesap hareketlerini de araştırdı. Ekipler, birbirleri ve şirketler arasında toplamda 8 milyon 855 bin lira EFT ve havale hareketi yaşandığını belirledi.

 

Bu bilgiler ışığında Adana Cumhuriyet Savcılığı, 'İhaleye Fesat Karıştırma - Edimin İfasına Fesat Karıştırma - Rüşvet' soruşturmasında, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin eski başmüdürü A.Ö., eski başhekimi, eski başhekim yardımcıları, 2 hemşire, bir mühendis, 2 şef, 2 büro memuru, 2 hastane eski çalışanı, 14 şirket sahibi ve çalışanı toplam 28 şüpheli için yakalama kararı çıkarttı.

 

KOM polisleri yakalama kararı üzerine harekete geçti. Sabaha karşı haklarında yakalama kararı bulunanlara yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Aralarında eski başmüdür A.Ö.'nün de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınıp sorgulanmak üzere önce sağlık muayenesinden geçirildi ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Balcalı, Hastanesi'ne, 'rüşvet, ve, ihale', operasyonu,
Yorumlar
Haber Yazılımı