Bilgi Yarışmasının Akdeniz Bölge Finali başladı
Haber
20 Şubat 2024 - Salı 13:38
 
Bilgi Yarışmasının Akdeniz Bölge Finali başladı
Bakan Yardımcısı Eminoğlu, 7 bölgede yapılacak yarışmalarda dereceye girenleri Ankara'daki Türkiye finalinde ağırlayacaklarını söyledi.
Eğitim Haberi
Bilgi Yarışmasının Akdeniz Bölge  Finali başladı

 

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığınca bu yıl 7'ncisi organize edilen "Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları Akdeniz Bölge Finali"ne katıldı.

Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Eminoğlu, 7 bölgede yapılacak yarışmalarda dereceye girenleri Ankara'daki Türkiye finalinde ağırlayacaklarını söyledi.

Gençlerin donanımlı yetişmesi için gayret ettiklerini belirten Bakan Yardımcısı Eminoğlu, "İstiyoruz ki gençlerimiz, kültür, sanat, bilim, ilim, teknoloji ve sporda da her anlamda kendilerini yetiştirsinler." dedi.

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, burslar, kredi imkanları, gençlik merkezleri, genç ofisler, yurtlar ve kamplarla gençlerin hizmetinde olduklarını dile getirdi.

Vali Yavuz Selim Köşger de programda gençlerimizi güzel bir geleceğin beklediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Salon flu gençlerimizi tam göremiyorum ama şundan eminim ki gençlerimizin geleceği bu salondan çok daha parlak, sizi güzel bir istikbal bekliyor, ülkemizi güzel bir istikbal bekliyor; çünkü biz gençlerimize güveniyoruz. Bizim iyi yetişmiş, çağın bilimiyle, ilmiyle, tekniğiyle donanmış, kuşanmış ama bunun yanında kendi değerlerinden kopmamış ve kendi kültürüne bir ayağı sabitlenmiş, sıkı sıkıya bağlı gençliğimiz var. Onlara güveniyoruz, ülkemizin ve sizlerin geleceğini bu anlamda parlak görüyoruz." dedi.

Salonda Akdeniz Bölgesi'nde yarışmalarda temayüz etmiş, kendi bölgelerinde birinci olmuş çok güzel, seçkin bir genç topluluğun olduğunu belirten Vali Köşger, “Gençlerimiz Akdeniz'in en güzel şehrinde Adana'da buluştular. Bugün burada gençlerimiz bilgilerini, kültürlerini, deneyimlerini yarıştıracaklar. O anlamda sizin burada olmanızdan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

Kadimden beri hep gençlerden, gençlikten şikayet edilegelmiştir diyerek sözlerini sürdüren Vali Köşger, “Gençler çalışmıyor, gençler tembel, gençler bozuldu, gençlik nereye gidiyor gibi sözler hep olagelmiştir ama biz bir şairimizin dediği gibi, ‘Fıtrat değişir sanma/Bu kan yine o kandır.’ dediği gibi gençlerimizin iki yerde yaptıklarını memnuniyetle gördük, 15 Temmuz’da ve 6 Şubat'ta. Yani armut dibine düşüyor, ağaç da kök üzerinde büyüyor. 15 Temmuz'da gençlerimiz herkesten önce sokağa koştular ve devleti, milleti, bayrağı tehlikede gördükleri an gençlerimizin sağına soluna bakmadan bir adım öne çıktıklarını, vatan ve milleti kurtarmak noktasında hiç tereddüt etmediklerini biz o zaman gördük, bu çok müthiş ve kayda değer bir olaydır.” ifadelerini kullandı.

Gençlerimizi örnek gösterebileceğimiz ikinci önemli hadisenin 6 Şubat depremleri olduğunu söyleyen Vali Köşger, “6 Şubat’ta yaşadığımız depremde İzmir'de Valiydim. Tüm ülkemizde olduğu gibi İzmir’de de milletimizle kenetlendik ve milletçe ayağa kalktık. Bu çok büyük bir acıydı, bu vesileyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İzmir’de bütün arkadaşlarımız, tüm vatandaşlarımızla deprem bölgesine yardım sevk etmek için iki noktada lojistik depo oluşturduk. Yardım sevk etmek için oluşturduğumuz bu iki noktada çalışan insanların yaş ortalaması 20'nin altındaydı. Bu da bize şunu gösteriyor: Elinde telefon başka bir şeyle ilgilenmiyor zannettiğimiz gençlerimiz aslında majör olaylarda vatanı, milleti tehlikede gördükleri anda hiçbir zaman tereddüt etmeden sorumluluk almada öne geçiyorlar hatta bu konuda büyüklerinden daha da atak ve gayretli olduklarını bizlere gösteriyorlar ve orada da gösterdiler. Ben bu anlamda gençlerimize güveniyorum ve hepsine şükranlarımı sunuyorum. Yolları, bahtları açık olsun. Onları güzel bir gelecek bekliyor, ülkemizin geleceğini onlara emanet etmekte hiç tereddüt etmiyoruz, tüm gençlerimize hayatlarında başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla iki kategoride yapılan yarışma, 4 gün sürecek.

Bölge finalinde Adana, Mersin, Hatay, Antalya, Osmaniye, Burdur, Karaman ve Isparta'dan 3'er öğrenci, Türkiye finaline kalmak için mücadele edecek.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bilgi, Yarışmasının, Akdeniz, Bölge, , Finali, başladı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Bilgi Yarışmasının Akdeniz Bölge  Finali başladı
Bilgi Yarışmasının Akdeniz Bölge  Finali başladı
Bilgi Yarışmasının Akdeniz Bölge  Finali başladı
Bilgi Yarışmasının Akdeniz Bölge  Finali başladı
Yorumlar
Haber Yazılımı