'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
Haber
05 Nisan 2024 - Cuma 15:58
 
'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını ikinci dönem kazanan Zeydan Karalar mazbatasını alıp belediye balkonundan halka hitap etti. Başkan Karalar, “Zeydan gidecek diyorlardı. Ben hayatta olduğum sürece ben istemediğim sürece Adana halkı beni bırakmaz" dedi ve ekledi
Siyaset Haberi
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını, rakibi AK Parti Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’e yüzde 10 gibi bir fark atarak ikinci kez kazanan Zeydan Karalar, mazbatasını alıp halkla buluştu. Belediyenin balkonundan halka hitap eden Başkan Karalar,  Adana ittifakı ile seçimi kazandıklarını, ilk işinin yeni otogarı yapmak olduğunu ifade ederek, “Bu mazbata sizlerin. Tarih yazmaya devam edeceğiz. İnsanlar eski düşüncelerini değiştiriyor bize oy verme kararına doğru yöneliyorlar” dedi.

‘BU MAZBATA SİZLERİN’

Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önündeki buluşmaya binlerce Adanalı katıldı. Vatandaşlar, Başkan Zeydan Karalar’ı beklerken çalan müzik eşliğinde halaylar çekip oynadı. İkinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar Adliye’de mazbatasını aldıktan sonra eşi Nuray Karalar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, yeni seçilen ilçe belediye başkanları ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Balkonundan halkı selamladı.  Eşi Nuray Karalar ile birlikte mazbatasını tutan Başkan Karalar, “Bu mazbata sizlerin. Bu mazbatanın yolunda çok büyük emekler var. İnandık. Kaybettiğimiz zamanlarda bile umudumuzu yitirmedik. Umut biterse her şey biter. Ama biz umudumuzu yitirmedik. Bu yolda emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

‘AK PARTİ’DEN BİZE ÇOK CİDDİ OY VERENLER VAR’

“ Bu dönemde başka bir şey oldu” diyen Başkan Karalar, CHP’ye demokrasi, hukuk, ekmek için bir sürü siyasal parti mensubunun oy verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Onlara ayrı ayrı teşekkür etmek lazım.  Bütün diğer partili arkadaşlarımıza ve sizlere şükran borcumuz var. AK Partiden çok ciddi şekilde bize oy verenler var.  Adana ittifakı oldu. Bizim için aslında çok kolay bir seçim değildi. Türk halkı bunu kolaylaştırdı. Bizim istediğimiz halkın temayülünün doğru tecelli etmesi. Kimsenin hakkını yeme gibi derdimiz olmaz, ama hakkımızı yedirtmemek için de kararlı olduğumuzu gördünüz. “

DEVLET BAHÇELİ’YE HESAP BENZETMESİ

Başkan Karalar, büyükşehir belediyesi ile birlikte10 belediye başkanlığını alarak tarih yazdıklarını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zaman zaman yaptığı matematik hesabına da göndermede bulunan Başkan Karalar sözlerine şöyle devam etti:

’10 belediyemiz oldu’

“Şimdi 01 Adana. 1 ile başladık, 2 olduk, 3 olduk. Devlet Bahçeli’ye benzetmeyelim, oradan oraya. 0’ı 1’in yanına koyduk 10 belediyemiz oldu. Tarih yazdık. Tarih yazmaya devam edeceğiz. Ama size söz vermiştim, hep söylüyorum. Seyhan Belediye başkanı olduğum dönemde Çukurova CHP’nin kalesi gibiydi. Dedim ki ‘bundan sonra Seyhan’da CHP’nin kalesi’ herkes endişe ediyordu. ‘Tasalanmayın halkıma söz verdim bundan sonra Seyhan’da bizim olmaya devam edecek’ dedim, farkla kazandık. Büyükşehri kazandığımızda da aynısını söyledim. Biz geldiğimiz yerde farkımızı gösteriyoruz. Adaletimizi, hakkaniyetimizi,  belediyecilik nasıl yapılır herkese gösteriyoruz. Ve insanlar eski düşüncelerini değiştiriyor bize oy verme kararına doğru yöneliyorlar.”

‘YÜREĞİR’DE KALEMİZ OLACAK’

“Şimdi ilk kez ikinci kez üst üste seçimi kazanan partiyiz” diyen Başkan Karalar, bundan sonra Çukurova, Seyhan gibi Yüreğir’in de CHP’nin kalesi olacağını belirterek 9 ilçe belediyelerinin nasıl kazanıldığı ile ilgili sözlerine şöyle devam etti:

“Seçimlerde herkes Yüreğir’den endişe duyuyordu. 5 yıldır orada esiyoruz. Bize oy vermeyen Romanlar, Urfalı Araplar, Mardin Arapları, bize kısmen oy veren Balkanlarla iddialı alt yapı çalışmaları yaptık. Oradan kopardığımız binlerce oyla Yüreğir’de bizim oldu. Yüreğir’e yapacağımız hizmetlerle inşallah artık Yüreğir’de sizin kaleniz olacak.

‘SARIÇAM, POZANTI  VE KOZAN’I KAÇIRDIK’

İddialı gördüğüm 6 ilçe vardı. Tufanbeyli, Aladağ, Pozantı, Karataş, Yumurtalıktı. Bunlar kesin alacağımız belediyelerdi. Merkezdeki de Yüreğir’di. Sonra Sarıçamı elimizden kaçırdık, çok kolay alabilirdik. Kozan’ı elimizden kaçırdık ve öbür ilçeleri de küçük oylarla kaybettik. Ama, yeni belediye başkanı kardeşlerimizle uyumlu çalışarak halkımıza sosyal belediyeciliği göstererek geriye kalan 6 belediyeyi de inşallah 5 sene sonra alacağız.”

‘İKTİDARA YAKINIZ’

Herkesin bayramını kutlayan Başkan Karalar, “Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bizim için çok büyük bayram. Nice bayramlar gelecek, ama bizim için en büyük bayram genel iktidardır. İktidar olmaya yakın olduğumuzu Türkiye halkı görüyor” dedi.

Başkan Karalar, Adanalılara, belediye meclisinde çoğunluğu kendilerine verdikleri için de ayrıca teşekkür etti. Yapacağı ilk işin Adana’ya yakışmayan Otogar’ın yenisini yapmak olduğunu belirten Başkan Karalar, sözlerine şöyle devam etti:

‘İLK İŞ OTOGAR’

“Herkes otogar otogar konuştu. Ben otogarı niye yapamadığımızı anlattım. 2-2.5 yıldır ‘mecliste de çoğunluğu bize vermeniz lazım’ dedim, bütün Adana’ya anlattım. Bütün Türkiye’de de Adana’da da meclis çoğunlunu bize verdiniz. Bütün Türkiye’ye Adana’ya teşekkürler. Artık bir sıkıntı kalmadı. Şimdi kent meydanındaki problemi hemen çözeceğiz. İlk yapacağımız iş otogarı meclisten geçirip ona başlamak. Adana’ya yakışmayan çok şey var hepsini Adana’ya yakışır hale en kısa sürede getireceğiz.”

‘Nice 5 yıllar hep birlikte” diyen Başkan Karalar, hayatta olduğu sürece Adana halkının kendisini bırakmayacağını ifade ederek şunları dedi:

‘ZEYDAN GİDECEK DİYORLARDI’

“Zeydan gidecek diyorlardı. Ben hayatta olduğum sürece ben istemediğim sürece Adana halkı beni bırakmaz, bu koltuktan da beni kimse koparamaz. Çok iddialı konuştuğumu zannettiler, hava attığımı zannettiler. Ama ben sizleri tanıyorum, ben Adana halkını tanıyorum. Ben halkla kurduğum ilişkiyi biliyorum, ben doğru düzgün çalıştıkça, en zor şartlarda çok önemli işler yaptıkça ve sizin aranızdan kötü günde iyi günde ayrılmadıkça sizin beni bırakmayacağınızı ve ben istemedikçe sizin de beni bırakmayacağınızı biliyorsunuz. Nice 5 yıllara hep birlikte. Bu belediye başkanlıklarına ilave olarak, alamadığımızı ilçelerin tamamına çıkartmalar yaparak, hizmet ederek onlara belediyeciliğin nasıl yapılacağını öğreterek onları da bir dahaki seçimde alacağız.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: , 'Bu, koltuktan, beni, kimse, koparamaz',
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
 'Bu koltuktan beni kimse koparamaz'
Yorumlar
Haber Yazılımı