Çoban Yurtçu unutulmadı
Haber
14 Mart 2024 - Perşembe 14:39
 
Çoban Yurtçu unutulmadı
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı; vefatının 43.yıldönümü nedeniyle Şıhlı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı
Gündem Haberi
Çoban Yurtçu unutulmadı

 

ÇGC’nin 1975 yılında kuruluşundan itibaren 6 yıl süreyle başkanlığını yapan ve 14 Mart 1981 yılında vefat eden M.Çoban Yurtçu, 43.Ölüm yıldönümünde Pozantı’nın Şıhlı Köyü Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Yurtçu’nun kabrine çok sevdiği kır çiçekleri ve kırmızı karanfil bırakıldı.

Çoban Yurtçu’yu anma töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir; merhum Başkan Çoban Yurtçu’yu her zaman minnet ve şükranla andıklarını dile getirdi.

Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Adana’da ilk temsilcisi de olduğuna dikkat çekerek; Yurtçu’nun ilkeli duruşu, meslek ilkelerine olan bağlılığı, iş disipliniyle de mesleğimizin saygınlığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Esendemir, “Kurucu Başkanımız merhum Çoban Yurtçu’yu minnet ve şükranla anıyoruz. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal yapısı ve toplumdaki saygınlığıyla bugünlere ulaşmasındaki katkısı asla unutulmaz. Bugün bir kez daha huzurundayız. Kendisini asla unutmayacağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

ÇGC’nin kurucu üyeleri arasında yeralan Abdulvahap Ünkat da konuşmasında; merhum kurucu başkan Çoban Yurtçu’yu minnetle andığını belirterek, “İlkeli, dürüst ve eğitimci bir kimliği bulunan meslek büyüğümüz Çoban Yurtçu ağabeyi rahmet ve şükranla anıyorum. ÇGC’nin kuruluşunda kendisiyle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadım.. Kurucusu olduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti; 49 yıldır O’nun hedefleri doğrultusunda, çizdiği yolda geleceğe emin adımlarla yürüyor. Uzun yıllar geçmesine ragmen her yıl ölüm yıldönümünde kabri başında merhum kurucu başkanımızı anmak, Cemiyetimizin kurumsallığını ve kadirşinaslığını, vefa duygusuna verdiği önemi göstermesi açısından da çok önemli. Bugün bir kez daha kabri başında bir aradayız. Çoban ağabeyimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun”diye konuştu.

Anma törenine; ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan, Onur Kurulu Üyesi A.Vahap Ünkat, ÇGC Müdürü Yusuf Aslan, Düzce Gazeteciler Cemiyeti kurucu Başkanı Tuncay Türkgülü,  TSYD Adana Şube Müdürü Mehmet Önal ve gazeteci Mehmet Özer katıldı.

Mehmet Özer’in okuduğu fatiha’nın ardından, eller semaya açılarak, merhum Çoban Yurtçu’nun ruhuna hitaben dualar edildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çoban, Yurtçu, unutulmadı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Çoban Yurtçu unutulmadı
Çoban Yurtçu unutulmadı
Çoban Yurtçu unutulmadı
Çoban Yurtçu unutulmadı
Çoban Yurtçu unutulmadı
Çoban Yurtçu unutulmadı
Çoban Yurtçu unutulmadı
Yorumlar
Haber Yazılımı