Devleti 500 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edildi
Haber
30 Eylül 2022 - Cuma 23:07
 
Devleti 500 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edildi
.Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine yönelik yapılan "rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma" operasyonunda eski hastane müdürü ve eski başhekim yardımcısının da aralarında olduğu 8 kişi tutuklandı
Asayiş Haberi
Devleti 500 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edildi

Adana ve bölgedeki illerdeki hastalara yönelikhizmet veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine yönelik yapılan "rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma" operasyonunda 8 kişi tutuklandı.Şüphelilerin devleti 500 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü.

 

Balcalı Hastanesi'ndeki 'rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma' olayında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Sayıştay Denetim Raporunda, 2019 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin 492 milyon 461 bin 426 zarar uğratıldığıtığı, bunu da 2018-2021, 1 ihale ve 53 doğrudan temin yöntemiyle yapıldığı belirtildi.

 

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri Sayıştay Denetim Raporundaki iddialar ve emniyete yapılan bir ihbar üzerine Balcalı Hastanesini mercek altına aldı. Yapılan soruşturmada Balcalı Hastanesi'nde 2018-2021 yıllarında, medikal malzeme ve iş alımlarını içeren ihale ile doğrudan satın alımlara fesat karıştırıldığı, kamunun toplam 3 milyon 677 bin lira zarara uğratıldığı tespit edildi. 

 

Polis ayrıca, şüphelilerin birbirleri ve şirketler arasında toplam 8 milyon 855 bin lira EFT ve havale hareketi yaşandığını da belirledi. Yürütülen soruşturma kapsamında savcılık talimatı ile, Balcalı Hastanesi'nin eski başhekimi T.C.İ., eski başhekim yardımcısı K.M.Ö., eski başmüdürü Ali Ö.'nün de aralarında bulunduğu 28 şüpheli yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör, Balcalı Hastanesi ile ilgili çok sayıda ihale ve doğrudan temin evrakı, 3 kaşe ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

 

Emniyetteki sorguları tamamlanıp adliyeye sevkedilen şüphelilerden aralarında hastanenin eski müdürü Ali Ö. ve başhekim yardımcısının da olduğu 8 kişi tutuklandı. 20 zanlı ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devleti, 500, milyon, lira, zarara, uğrattıkları, iddia, edildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı