‘Esnaf krediye ulaşamıyor’
Haber
08 Ağustos 2023 - Salı 18:07
 
‘Esnaf krediye ulaşamıyor’
Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, esnafın krediye ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istedi
Ekonomi Haberi
‘Esnaf krediye ulaşamıyor’

 

 

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, esnaflara düşük faizli özel kredi paketleri hazırlanmasının ekonomi için şart olduğunu söyledi.

Sanayi bölgelerinde üretim devamlılığının sağlanması, esnafın ham madde veya ürün alması, ticari hayattaki çarkların dönmesi finansmana ulaşımdan geçtiğine dikkat çeken Yağmur, “Dolayısıyla krediye ulaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı. Düşük faizli esnafa özel kredi paketleri hazırlanması ekonomi için şart hale geldi.” Dedi.

 

KREDİYE ULAŞABİLMEK TİCARET ÇARKLARININ DÖNMESİ İÇİN MECBURİ

 

Yağmur yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ekonomik dalgalanmalar ve enflasyona karşı üretici ve esnafın ayakta kalabilmesi için finansman ihtiyacı her zaman var. Bunun için bankaların kredi imkânlarını genişletmesi, miktarları artırması ve faizleri düşürmesi gerekiyor. Krediye ulaşamamak beraberinde büyük borçlanmalar, üretimin yavaşlaması, enflasyonun ve işsizliğin artması, ihracatın azalması gibi birçok ekonomik problem getiriyor. Ticari kredilerin, piyasa koşulları ve döviz kurunun göz önüne alınarak miktar olarak artırılması gerekiyor.  Piyasada rekabet edilebilirliğin artması için üretici üretebilmeli, esnaf mal alabilmeli, vatandaş bu ürünlere ulaşabilmeli. Dolayısıyla bankalar krediye ulaşmada işleri zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı ki çarklar dönmeye devam etsin.”

 

KREDİ KARTI TAKSİT KISITLAMALARI DA ESNAFI OLUMSUZ ETKİLİYOR

 

Kredi kartıyla yapılan harcamaların taksit sayısının birçok sektörde kısıtlanmış durumda olduğunu ifade eden Yağmur, “Bu da alışverişlerin azalması, yolculukların yapılmaması, ihtiyaçların ertelenmesi gibi sebeplere neden oluyor. Vatandaşların harcamalarında ne kadar kısıtlama olursa, esnafın kazancında da aynı oranda düşüş oluyor. Bu nedenle piyasaların canlanması için kredi imkânları ile kredi kartı taksit sınırlamalarının yeniden düzenlenerek artırılması, vatandaş ve esnafın rahatlatılması gerekli” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Esnaf, krediye, ulaşamıyor’,
Yorumlar
Haber Yazılımı