Genç kızların yaşamlarına dokundular
Haber
14 Mart 2024 - Perşembe 13:55
 
Genç kızların yaşamlarına dokundular
Seyhan Soroptimist Kulübü, PKOS’la YAŞAM projesi kapsamında liselerde genç kızlara farkındalık semineri verdi
Sağlık Haberi
Genç kızların yaşamlarına dokundular

 

Seyhan Soroptimist Kulübü, yaygın bir metabolik hastalık olan, PKOS (Polikistik Over Sendromu) hakkında farkındalık oluşturmak için başlattığı PKOS’la YAŞAM projesi kapsamında liselerde genç kızlara verdiği farkındalık seminerlerinin 3.sünü Altıneller Okulları’nda düzenledi.

SEYHAN SOROPTİMİST FARKINDALIĞI

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar açıklamasında şunları söyledi:

 “Kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın bireysel ve kolektif potansiyellerine ulaşmasını sağlayacak, özlemlerini gerçekleştirecek ve dünya çapında güçlü, barışçıl topluluklar yaratmada eşit bir sese sahip olacakları fırsatları yaratmak için, Seyhan Soroptimist Kulübü olarak farkındalığımızı ortaya koyan seminerlerimize devam ediyoruz. Bu doğrultuda Polikistik over sendromu (PKOS)’un üreme çağındaki kadınların tahmini olarak yüzde 10'ununu etkiliyor. Dünya çapında etkilenen kadınların ise yüzde 70'e kadarı teşhis edilememektedir, PKOS, adet düzensizliklerinin en yaygın nedeni ve kadın infertiliteliğinin (kısırlığın) önemli nedenlerinden birisidir. Genellikle ergenlik döneminde başlar ancak belirtiler zamanla dalgalanabilir.

Bugüne kadar 3 okulda toplam 600’e yakın kız öğrenciye ulaştık.  PKOS kronik bir durumdur ve tedavi edilemez. Ancak bazı semptomlar yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve doğurganlık tedavileri yoluyla iyileştirilebilir.  Kendi üyeleri olan kadın doğum uzmanı ve diyetisyenlerimizle birlikte hedefimiz başka liselerde ve üniversitelerde de bu seminerleri sürdürerek genç kızlarımıza ulaşmak kararındayız.”

Yaklaşık 200 kız öğrencinin katıldığı seminerde Seyhan Soroptimist Kulübü üyesi olan kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Songül Alemdaroğlu ve Diyetisyen Buket Çürük sendromla ilgili sunumlar yaptılar ve ardından genç kızların sorularını cevapladılar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Genç, kızların, yaşamlarına, dokundular,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Genç kızların yaşamlarına dokundular
Genç kızların yaşamlarına dokundular
Genç kızların yaşamlarına dokundular
Genç kızların yaşamlarına dokundular
Yorumlar
Haber Yazılımı