Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz
Haber
02 Kasım 2023 - Perşembe 14:15
 
Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz
Pozantı Belediyesi Kültür evlerinde faaliyetler başladı
Kültür Haberi
Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz

Pozantı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli kurs hocaları, Pozantı Belediyesi tarafından hizmete açılan kültür evlerinde bez bebek yapımını öğreniyor.

 

Pozantı Belediye Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyetin 100. Yılında Pozantılılara armağan olarak açılan 3 kültür evinden biri olan Zeynep Karaaslan Bez Bebek Kültür Evi ziyaretçilerini beklerken eğitim ve öğretime de ev sahipliği yapıyor.

 

Bez Bebek üreticisi Zeynep Karaaslan, Pozantılılara bez bebek yapımını ve sevgisini aşılamak için Pozantı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli kurs hocalarına bez bebek yapımını ve aşamalarını öğretiyor.

 

Zeynep Karaaslan Bez Bebek Kültür Evinde 2 gün eğitim gören 7 görevli kurs hocası, bez bebek yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve nasıl yapıldığına dair teknik bilgiler edindiler.

 

ARTIK POZANTI’NIN “GÜLBAHAR” BEBEĞİ VAR

Zeynep Karaaslan Bez Bebek Kültür Evinde Denizli yöresine özgü “Cemile” isimli bebeği yapan Zeynep Karaaslan, Pozantı yöresine ait farklı bir bebek de yaparak adını 'Pozantılı Gülbahar Bebek' koydu. Pozantılı vatandaşlara halk eğitim merkezlerinde bebek yapımının öğretilmesi, sürdürülebilirlik ve gelecek nesillere miras bırakma adına 7 kurs hocasına Pozantılı Gülbahar Bebeğin nasıl yapılacağını öğretti.

 

Çalışmaları ziyaret eden Başkan Mustafa Çay, kültür evini gezmeye gelen ziyaretçilerin yeri geldiğinde satın almaları için kurs hocalarına gerekli desteği vereceğini söyledi. Gerekirse belediye olarak satın alarak makama gelen misafirlere ve Pozantılı köy çocuklarına hediye edebileceğini belirten Başkan Çay, Pozantılı Gülbahar Bez Bebeklerinin üretiminin artırılmasını talep etti.

 

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Bunca yıllık emeklerini ve birikimlerini bize ve Pozantılılara armağan eden Zeynep Karaaslan hocama özel olarak teşekkür ediyorum” diyen Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Artık Pozantı’nın bir Gülbahar Bez Bebeği var.  Bu bebeklerin her biri birer göz nuru. İki gündür eğitim gören kurs hocalarımız çeşit çeşit bez bebek ürettiler. Bundan sonra üretmeye de devam edecekler. Aslında bunların birçoğu da atık malzemelerden yapılıyor. Evlerinizdeki çarşaf eskisinden birer bez bebek yapabilirsiniz. Artık Pozantı’nın gezilebilecek yerleri var. El birliğiyle birlikte hem kültürü, hem sanatı, hem de yaşamı güzelleştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gülbahar, Bebeği, çok, seveceksiniz,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz
Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz
Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz
Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz
Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz
Gülbahar Bebeği çok seveceksiniz
Yorumlar
Haber Yazılımı