“Güneşe karşı gelmeyin, ateş etmeyin”
Haber
10 Ağustos 2023 - Perşembe 12:01
 
“Güneşe karşı gelmeyin, ateş etmeyin”
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, aşırı sıcaklar nedeniyle Ceyhanlıları dikkatli olmaya çağırdı
Yaşam Haberi
“Güneşe karşı gelmeyin, ateş etmeyin”

 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, yaz aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte nem oranının da artması sonucu insan sağlığının olumsuz yönde etkilenebildiğine dikkat çekti.
Ceyhan İlçe Hıfzısıhha Kurulu’nun yaptığı toplantıya katılımının ardından açıklama yapan Başkan Hülya Erdem, aşırı sıcaklarda özellikle 4 yaşından küçük çocuklar, hamileler, 65 yaş ve üzeri yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, sürekli ilaç kullananlar, alkol ve madde bağımlıları ve açık alanda çalışanların daha fazla hassasiyeti bulunduğunu kaydetti.
EVDE SAĞLIK BİRİMİ ÇALIŞIYOR
Aşırı sıcakların insan sağlığını daha az etkilemesine yönelik halkın farkındalığının artırılması gereğine işaret eden Başkan Hülya Erdem, espri de olsa güneşe karşı gelinmemesini, ateş edilmemesini önerdi. Başkan Erdem, Ceyhan Belediyesi Evde Sağlık Birimi’nin aşırı sıcak günlerde vatandaşlara destek olduğunu söyledi.
Aşırı sıcağa maruz kalan kişinin güneş çarpmasına maruz kalabileceğini belirten Erdem, “Bu nedenle zorunlu olmadıkça güneş sıcaklığının en belirgin olduğu 11:00-15:00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalıdır. Çocuklar, yaşlılar kalp ve şeker gibi kronik hastalığı olanların buna özellikle dikkat etmeleri gerekir” diye konuştu.

DİKKAT EDİN!

Kapalı alanların havalandırılması, yeterli miktarda hava akımı sağlanmasına özen gösterilmesini öneren Başkan Hülya Erdem, vatandaşın sağlığı için şu uyarılarda bulundu:

“Bol sıvı ve mineral içeren içecekler tüketilmelidir. Kalp hastalığı ve hipertansiyonu olan kişiler dışında gıdalarla tuz alımı arttırılmalıdır. Susamamış olsanız bile sık sık sık tüketilmelidir. Yağlı ve ağır yemeklerden kaçınılmalı, hafif yemekler tercih edilmelidir. Dışarıda aktif olarak çalışması gerekenlerin güneş altında korunmasız kalmamaya dikkat etmesi gerekir. Güneş ve sıcak çarpması belirtileri olarak; halsizlik, baş dönmesi, kusma, bulantı, nabız hızlanması, cildin kuruması ilk belirtiler olurken, algılama ve koordinasyon yeteneğinin azalması, görme netliğinin bozulması, göz çukurlarının belirginleşmesi, bilincin kaybolması ileri belirtilerdir. Bu belirtilere karşı dikkatli olunmalı, alınan önlemlerle hasta düzelmezse hastaneye başvurulmalıdır.”

Ceyhan’ı ve hemşehrilerini anne şefkatiyle kucaklayan Başkan Hülya Erdem, belediye ekiplerinin sıcağa karşı gerekli önlemleri aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: “Güneşe, karşı, gelmeyin,, ateş, etmeyin”,
Yorumlar
Haber Yazılımı