‘Hastanede kavga edenler en ağır şekilde cezalandırılsın’
Haber
31 Temmuz 2023 - Pazartesi 17:23
 
‘Hastanede kavga edenler en ağır şekilde cezalandırılsın’
Nenioğlu, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hasta yakınları ile hasımları arasındaki silahlı çatışmaya tepki gösterdi, hastanelerde güvenliğin tam olarak sağlanmasını istedi
Asayiş Haberi
‘Hastanede kavga edenler en ağır şekilde cezalandırılsın’

 

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde yaşanan hasta yakınları ile hasımları arasındaki kavgayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “.Bu olay nedeniyle sağlık çalışanlarımızın yaşadıkları korku anlatmakla tarif edilemez. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu olaya karışan kişilerin en ağır cezayı almalarını istiyoruz.” Dedi.

Yüreğir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Bekir Nennioğlu,Adana Yüreğir Devlet Hastanesi Acil Servisine 30.07.2023 tarihinde saat 01.00 civarında 18 yaşından küçük silahla yaralamadan hastaneye getirilen bir kişinin yakınları ile hasımları arasında silahlı çatışma çıktığını söyledi. Yaralıya tomografi çekilmesi esnasında yaralı yakını ve hasımlarının hastane acil servisini savaş alanına çevirdiklerine dikkat çeken Nennioğlu,”Olayın sevindirici tarafı hiç kimsenin yaralanmamış olmasıdır. Ancak orda bulunan hastalar, hasta yakınları, hemşireler, hekimler, sağlık teknisyenleri son derece korkarak kendilerini odalarına kilitlemişlerdir. “ dedi.

“Bu tip olaylar canımızı çok fazla acıtmaktadır.” Diyen Nennioğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Tüm sağlık çalışanlarımız fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmışlardır. Yaşadıkları korku anlatmakla tarif edilemez. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu olaya karışan kişilerin en ağır cezayı almalarını istiyoruz.

 

Bu şiddet olayını kazasız belasız atlatılmasında büyük gayret gösteren nöbetçi Sağlık çalışanlarını tebrik ediyor teşekkür ediyorum.

 

Sendikamızın gayretleri sonucu sağlıkta şiddet katalog suçları arasına alınmış ve bununla ilgili yasa çıkarılmıştır.

 

Ancak bu düzenlemelerin tek başına yeterli olmayacağını bilmekteyiz. Sağlıkta şiddet sadece cezaları artırılmasıyla önlenebilecek bir durum değildir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi sağlıkta şiddete karşı toplumsal duyarlılığın oluşturulması şarttır.

 

Atılan adımlar elbette önemli ama bu adımlarla birlikte Sağlık Bakanlığı öncülüğünde toplumsal seferberlik başlatılarak sağlıkta şiddete karşı farkındalık oluşturulması da gerekmektedir.

 

Kamu ve sivil kurumlardan okullara, aydınlardan medya kurumlarına tüm kesim ve platformlara yönelik toplumsal seferberlik başlatılması, şiddeti önlemeye dönük atılacak adımların başında gelmelidir.

 

Türkiye genelinde 500 civarında hastanede polis noktası bulunmaktadır.

 

Yoğun insan trafiğinin hastanede görev yapan tek bir nokta görevlisi polis ile 24 saat kontrol altında tutulmasının mümkün olmadığını biliyoruz. Hastane nokta görevlisi polisler daha çok meydana gelen ve ortaya çıkan müessif olaylar nedeniyle kişilerin intikal ettiği büyük hastanelerde ve acil müdahale birimlerinde gelen adli olayları tespit etmek ve suç soruşturması yürüten birimlere iletmek üzere görev yapmaktadır.

 

Ancak hastane irtibat görevlisi olarak görev yapan polis, bir olay meydana gelmesi halinde ilk müdahalede bulunarak gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına yetkilidir.

Bunlar bizim açımızdan yeterli değildir. Hastanede bulunan polislerin olaya hemen müdahale etmesi saldırganları etkisiz hale getirmesi gerekirse yardım istemesinin görevleri arasında olmasını talep etmekteyiz.

 

Yüreğir devlet hastanesi ambulans girişinde güvenlik görevlilerinin bulundurulması ve bu kapıların kapalı tutulması gerekmektedir. Kapıların kapalı tutulmasıyla bu tip olayların biraz olsun önüne geçebileceğini temenni ediyoruz.

İnşallah bu tip olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Hastanede, kavga, edenler, en, ağır, şekilde, cezalandırılsın’,
Yorumlar
Haber Yazılımı